iz perspektive člana benda

Otkrivene u posljednjih nekoliko godina: Muzej s fotografijama McCartneyja iz ranih dana Beatlemanije

05.05.2024 u 11:19

Bionic
Reading

Oko 250 fotografija koje je slavni glazbenik snimio tijekom ranih godina slave The Beatlesa izloženo je od ovog tjedna na velikoj izložbi u njujorškom muzeju Brooklyn

Izložba 'Fotografije Paul McCartney 1963.-64.: Oči oluje' - koja se prikazuje od 3. svibnja do 18. kolovoza - obećava pružiti perspektivu Beatlemanije iz perspektive člana benda.

Fotografije, koje su prethodno bile izložene u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu, dokumentiraju prvu američku turneju The Beatlesa prije 60 godina i brzi uspon benda do svjetske slave.

Kustosica Brooklynskog muzeja Catherine Futter kaže da se McCartneyjeva jaka povezanost s New Yorkom, koju je razvio od svog prvog dolaska 1964., vidi u kolekciji.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

'Njegove živopisne fotografije s prvog posjeta The Beatlesa uhvatile su energiju grada, uzbuđenje američkih obožavatelja i ludilo zbog statusa benda kao slavnih osoba i oduševljenje Beatlesa', kaže Futter. 'Kroz McCartneyev objektiv, osjećamo intenzitet bivanja u središtu tako nevjerojatnih događaja.'

McCartney (81) sam je snimio mnoge fotografije u 1960-ima, neke od kojih su zagubljene po arhivima, da bi bile ponovno otkrivene u posljednjih nekoliko godina. Dolazak McCartneyja u New York s ostalim članovima benda označio je prekretnicu u njihovoj popularnosti, posebno zbog njihovog prvog televizijskog nastupa u emisiji The Ed Sullivan Show, koji je gledalo oko 73 milijuna ljudi.

FANOVI U AKCIJI

[FOTO] Ove fotografije legendarnih Beatlesa bile su godinama sakrivene od javnosti

Pogledaj galeriju