glazbeno osvježenje

Nakon impresivnih nastupa u The Voiceu, TONI predstavlja svoju prvu autorsku pjesmu

01.05.2024 u 15:46

Bionic
Reading

Toni Šimonović široj publici poznat kao ovogodišnji polufinalist The Voice Hrvatska, glazbenoj sceni pridružuje se kao TONI sa svojom prvom pjesmom 'Samo Da Si Tu'! Podsjetimo, uz pomoć mentora Damira Urbana te impresivnim izvedbama pjesama 'Gravity', 'Sono solo parole', 'Creep' (u duetu s Danijelom), 'Tears In Heaven' i 'Never Tear Us Apart' TONI se istaknuo emotivnom interpretacijom, jedinstvenim stilom i toplinom svog glasa.

Svemu tome sada doprinosi gotovo dnevničkim zapisom i osobnim autorskim potpisom. 'Samo Da Si Tu' globalno je dostupna na svim glazbenim platformama:

'Svoje pjesme pišem još od srednje škole, iako tada nisam ni sanjao da će se neke stvari u mom životu odigrati kako su se odigrale, aaali evo danas sam ovdje i predstavljam svoj prvi singl!', komentira TONI koji je autor stihova, a sudjelovao je i u stvaranju glazbe. U kreativnom procesu su mu se u studiju Novaka Aškovića pridružili još dvoje talentiranih mladih glazbenika: Tamara Popović – tam i Jovan Živadinović - DZIPSII, koji su odmah upili raspoloženje pjesme, ali dijele i slične poglede na život.

'Moja vizija za 'Samo Da Si Tu' je da na najbolji mogući način istovremeno prenesem 2 osjećaja, a to su čežnja i zahvalnost. Odnosno, naglasiti koliko je lijepo kada je neko tu i kad imamo sve što nam treba, ali isto tako i to da nešto lijepo može nastati radi odsustva nekoga ili nečega. Ipak, sve dobro, ali i manje dobro što se dogodi možemo iskoristiti kako bismo naučili nešto novo te sam naučio na takvim situacijama biti ništa drugo nego zahvalan i dopustiti da me to formira za budućnost', opisao je TONI inspiraciju i poruku svoje prve autorske pjesme.

'Moram još dodati kako sam jako zahvalan svima koji slušaju moju glazbu i prate nastupe, a iskoristio bih priliku da još jednom zahvalim mojoj 'obitelji' na HRT-u i ekipi sa showa The Voice koji je završio prije nekoliko mjeseci, ali mi je otvorio mnogo mogućnosti za stvaranje glazbe. Mom mentoru, danas prijatelju - Damir Urbanu koji mi je cijelo vrijeme velika podrška i uzor, ide veliko iskreno 'hvala Damire!' Također, želim zahvaliti mojoj izdavačkoj kući Universal Music i velikom broju divnih ljudi koji sudjeluju u mojim projektima bez kojih danas ne bih bio ovdje', poručuje Toni te otkriva kako je ovih dana u režiji Hani Domazet snimljen i prateći spot čije se premijerno predstavljanje očekuje uskoro.

**

Porijeklom iz Istre, glazbenik ima 28 godina i živi u Zagrebu. Svoj svaki dan, u privatnom dnevniku, opisuje nekom pjesmom, a kaže kako mu je glazba uvijek tu kada ostane sam. Osim glazbe i stihova, kao vječnu uspomenu na svoje životne trenutke nosi i brojne tetovaže.