IRSKA NA EUROSONGU

Nastup koji je šokirao sve: Znate li o čemu govori pjesma Bambie Thug?

08.05.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Sinoćnji nastup Bambie Thug uistinu je bio upečatljiv, no za većinu televizijskih gledatelja i prestrašan, pa su se društvene mreže užarile. Mnogi su se raspisali o strahu kojeg su osjetili tijekom nastupa Bambie Thug koji je, po mišljenju mnogih, bio 'čisti sotonizam'

'Kuku kakav je ovo satanizam', 'Strah me predstavnika Irske, uznemirena sam iskreno', 'Plašim se Irske ..', bili su samo neki od komentara nakon sinoćnjeg nastupa Bambie Thug u prvom polufinalu ovogodišnjeg Eurosonga. Satanizam ili ne, Irska će u finalu imati svog predstavnika, a zanimljivo je da Bambie Thug, baš kao i naš Baby Lasagna, slovi za favorita ovogodišnjeg Eurosonga.

No, o čemu zapravo govori pjesma zbog koje se uvukao 'strah u kosti' televizijskih gledatelja? Riječi pjesme govore o dubinama slomljenog srca i borbe pripovjedača koji se bori s neuzvraćenom ljubavi i boli prijevare. Pjesma sadrži i brojne reference iz pop kulture, kao što je 'Avada Kedavra' iz Harryja Pottera.

Bambie Thug - Doomsday Blue Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako je cijeli nastup poprilično zastrašujući, tekst pjesme zapravo šalje snažnu poruku koja kaže da zapravo ne smiješ nikada dopustiti da te netko natjera da se osjećaš manje vrijednim nego što jesi, a ista odgovara različitim situacijama, od ljubavnih odnosa, poslovnih pothvata ili jednostavno suočavanja sa svijetom.

  • +2
Bambie Thug, predstavnica Irske na Eurosongu Izvor: Profimedia / Autor: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / Profimedia

Stihovi potom zadiru u zamršenost odnosa i istražuje se izazov razotkrivanja dugotrajnih osjećaja prema nekome, kao i poteškoće koje često prate taj cijeli proces. U takvim trenucima pjesma sugerira okretanje magiji kao nekom obliku utjehe i osnaživanja, ali i usmjeravanju bacanja čini na onoga tko nam je nanio bol.

OVO JE NEVJEROJATNO

Ludilo u Malmöu: Pogledajte što se događalo u press centru tijekom nastupa Baby Lasagne

Pogledaj galeriju

Refren se odnosi na queer osobe, budući da se i Bambie Thug predstavlja kao nebinarna osoba, odbacujući pojam življenja u laži ili podnošenja boli samo da bi se prilagodio društvenim očekivanjima ili dobio odobravanje od drugih.