GLUMI JE LADY GAGA

Nevjerojatne činjenice o kontroverznoj Patriziji Reggiani, 'crnoj udovici' koja je naručila ubojstvo supruga Maurizija Guccija

04.11.2021 u 06:38

Bionic
Reading

I dok svi s velikim nestrpljenjem iščekuju hvaljeni film Ridleyja Scotta 'House of Gucci', jednu od najšokantnijih priča iz modnoga svijeta, Patrizia Reggiani ne prestaje intrigirati javnost

Budući da je zvijezda naslovnice britanskog Voguea za prosinac ove godine, pjevačica i glumica Lady Gaga, koja je u filmu poznatog redatelja utjelovila kontroverznu Patriziju Reggiani, prozvanu i 'crnom udovicom' zbog narudžbe ubojstva supruga Maurizija (u filmu ga glumi Adam Driver), Vogue se prisjetio manje poznatih stvari o ovoj Talijanki osuđenoj na 29 godina zatvora, a kasnije joj je kazna smanjena na 26 godina.

Premijera ove kriminalističke drame smještene u svijet mode zakazana je za 26. studenoga, a mnogi predviđaju da se uvjerljivoj Lady Gagi, koja je posve ušla u Patrizijin lik, zasigurno smiješi i nominacija za nagradu Oscar.

Zaplet kreće kad se nad ljubav ultrabogatog i elegantnog para s dvije kćerke nadviju crni oblaci zbog Maurizijeva preljuba (napustio ju je zbog mlade i lijepe plavokose glumice Paole Franchi) pa se Patrizia 1995. godine odlučila na drastičan korak: narudžbu njegova ubojstva.

Evo nekoliko nevjerojatnih činjenica o Patriziji:

1. U glamuroznim 70-ima raskošni stil života Guccijevih bio je na mnogim naslovnicama. Nakon vjenčanja 1972. godine par je često boravio u luksuznoj planinskoj kući u St Moritzu, penthouseu na 5. aveniji ili na 64-metarskoj jahti The Creole. Osim toga, posjedovali su predivnu vilu u Acapulcu, farmu u ruralnom dijelu Connecticuta i privatne otoke razasute diljem svijeta. Na registarskim tablicama njihovih bezbrojnih automobila pisalo je 'Mauizia' - kovanica za njihovo zajedničko ime - a Patrizia je trošila 9000 funti mjesečno samo na orhideje! Doista su živjeli na visokoj nozi, a za svoje poznate i bogate prijatelje, među kojima su bili i Kennedyjevi, često su priređivali tematske partije na kojima su primjerice odjeća, dekor i hrana bili u jednoj nijansi (Patrizia je osobito cijenila narančastu).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

2. Nakon što je osuđena za narudžbu Maurizijeva ubojstva, Patrizia je dobila 29-godišnju zatvorsku kaznu, kasnije smanjenu na 26 godina. 'Puno sam spavala', rekla je svojedobno za The Guardian. 'Brinula sam se o svojim biljkama. Čuvala sam Bambija, mog ljubimca tvora', rekla je. Njezin je odvjetnik dogovorio da Bambi bude s njom u zatvorskoj ćeliji, što je posebna privilegija. To se u konačnici pokazalo manje nego idealnim za tvora, koji je uginuo nakon što je jedan od zatvorenika sjeo na njega. Neutješna Patrizia kasnije je našla drugog ljubimca. Gotovo odmah nakon što je izašla iz zatvora 2016. uputila se u poznatu milansku šoping destinaciju - Via Monte Napoleone - noseći tamne sunčane naočale i svoj zlatni nakit, dok joj je novi ljubimac, papiga, sjedio na ramenu. Priča se da ju se još uvijek može vidjeti u elitnim gradskim četvrtima s tom papigom.

NA ULICAMA los aNGELESA

Vojska slavnih dama okupila se na Guccijevoj reviji; pogledajte njihove stajlinge

Pogledaj galeriju

3. Nakon što je puštena iz San Vittorea, Patrizia nije prestala intrigirati medije pa ju je u jednom trenutku TV ekipa 'zaskočila' prilikom odlaska s posla, iz Bozarta, draguljarnice u kojoj se, obzirom na svoju životnu filozofiju, nerado 'zaposlila' kao savjetnica što je, naravno, smatrala nedostojnim svog statusa. 'Patrizia, zašto si unajmila ubojicu da ubije Maurizija Guccija?' upitao ju je novinar. 'Zašto ga nisi sama ubila?' Njezin odgovor bio je vrlo jasan: 'Moj vid nije baš jako dobar - nisam htjela promašiti.' U nedavnom dokumentarcu o svom životu dala je dodatni uvid u svoj izbor da unajmi nekoga da ubije njezinog bivšeg. 'Bila sam tako bijesna na Maurizija. Išla sam okolo i pitala sve, čak i lokalnog trgovca mješovitom robom, ima li netko hrabrosti ubiti mog muža?' Na kraju ju je njezina 'gatara' odvela do vlasnika pizzerije Benedetta Ceraula, a on je prihvatio 250.000 funti da izvrši taj zločin jer je bio u ogromnim dugovima.

  • +5
Film 'House of Gucci' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

4. U intervjuima je otkrila i da je voljela i prezirala zatvor, ovisno o raspoloženju - iako je odbijala koristiti riječ zatvorenica kako bi se opisala, pa je to nazvala svojim boravkom u 'rezidenciji San Vittore'. Odbila je i pravo na uvjetni otpust jer je to značilo da se mora zaposliti. 'Nikad u životu nisam radila i ne namjeravam sada početi', rekla je na sudu i zbunila sve. Ta je rečenica na najbolji način odražavala jednu od Patrizijinih omiljenih izreka tijekom njezinih jet-set godina sa suprugom: 'Bolje je plakati u Rolls-Royceu nego biti sretan na biciklu.'

5. Usprkos svemu, još se smatra dijelom obitelji Gucci i ne krije to da priželjkuje kreativnu ulogu u toj modnoj kući. Zapravo, mnogi njezini prijatelji doveli su u pitanje medijsku priču da je njezina odluka o ubojstvu Maurizija proizašla iz ljubomore zbog njegove afere - oni tvrde da je njegovom izdajom smatrala prodaju brenda Gucci. 'Trebaju me', rekla je svojedobno za La Repubblicu, sa svojom prepoznatljivom 'skromnošću'. 'Još uvijek se osjećam kao Gucci - zapravo, najviše sam Gucci od svih njih', rekla je te je i tijekom cijelog suđenja inzistirala na nošenju stajlinga s potpisom Guccija od glave do pete.