PJEVA K'O ZMAJ

Noa Rupčić sve je oduševio u showu 'Zvijezde': Evo što o njegovu nastupu kažu ponosni roditelji Tina Kresnik i Hrvoje Rupčić

23.10.2018 u 06:42

Bionic
Reading

Sin poznatih glazbenika Hrvoja Rupčića i Tine Kresnik posljednjih dana privlači pažnju svojim talentom. 20-godišnji Noa Rupčić oduševio je žiri i publiku izvedbom u talent showu RTL-a, a roditelji su za tportal ispričali sve o njegovim počecima i savjetima koje su mu dali

Noa Rupčić priznao je da je u show 'Zvijezde' dijelom došao zbog djevojke, a otpjevao je pjesmu grupe Led Zeppelin 'Whole lotta love'. Petar Grašo mu je rekao da je pravi roker i da ima izvanrednu boju glasa te mu je odlučio biti mentor. Kako jabuka ne pada daleko od stabla, sin poznatih glazbenika Hrvoja Rupčića i Tine Kresnik glazbom je 'zaražen' od malih nogu.

'Imam njegove snimke kako mi pjeva kad je imao šest, sedam godina. Imao sam doma neki prijenosni studio, a u prvom osnovne snimili smo pjesmu koja se zvala 'Abeceda', koju je on otpjevao kako bi abecedu naučio napamet. To smo odnijeli u školu pa su svi učili abecedu preko te pjesme. Krenuo je isprva na klavir i bio super talentiran, ali baš nije bio za klasiku i disciplinu vježbanja. Završio je muzičku školu paralelno s osnovnom, ali zadnjih nekoliko godina bila je muka sa sviranjem. Kad je krenuo u srednju školu, rekao je da neće dalje u muzičku. Onda se dogodila sretna okolnost da je Zvonimir Bučević Buč imao školu groovea pa ga je pozvao da dođe. Noa je došao na probu gdje su se svirale rock stvari i nakon dvije, tri probe totalno je poludio za klavirom. Drugi put se zaljubio u isti instrument zbog promjene glazbe i imali smo čitavu srednju školu čak i problem zbog toga koliko je vremena provodio za klavirom', ispričao je Hrvoje Rupčić.

Poznati perkusionist kaže da su morali skrivati kablove klavira ili slušalice da Noa išta napravi za školu. Kad je o pjevanju riječ, sa 16 godina već je imao bend s kojim je nastupao na moru, a onda je s bendom sa 19 godina pobijedio na blues festivalu i otišao u Memphis. U tim je bendovima pjevao back vokal i svi su mu govorili da ima fantastičan glas.

'Malo-pomalo mu je interes prešao s klavijatura na pjevanje iako i dalje radi obje stvari. Bitna stvar koja mu se dogodila bila je prije godinu dana, kad sam dobio nagradu za najboljeg instrumentalista i skupio malu ekipu te pozvao Nou u bend, u kojem je otpjevao upravo pjesmu koju je pjevao u 'Zvijezdama'. Htio sam ga predstaviti iako ga Tina i ja nikad nismo eksponirali ni gurali. Kad smo nastupili, svi su glazbenici bili oduševljeni. Ervin Baučić ga je uzeo na neki način pod svoje, zvao ga na nastupe, a onda je ekipa iz Kojota čula za njega pa je sada već godinu dana njihov član', pohvalio se ponosni tata, sretan što mu je sin u glazbi, te poručuje da će imati svu pomoć mame i njega.

'Jako sam sretna zbog Noe iako sam, naravno, znala koliko je dobar. Ponosna sam što se odlučio na to mada sam ga odgovarala jer sam starija garda koja nije pobornik talent showova. Noa pjeva kao zmaj', poručila je Tina Kresnik. Jedna od vrsnijih vokalistica na domaćoj sceni, koja među ostalim pjeva prateće vokale u Parnom valjku, za svog sina kaže da je pametan i iznimno darovit, ali da sam mora proći svoju glazbenu priču.

'Savjetovala sam mu - pamet u glavu i sve će biti okej. Naravno da ćemo tata i ja biti uz njega na njegovu glazbenom putu i pomoći mu što god treba. Noa i ja smo čak skupa nastupili, a ono što mu želim je da bude bolji od tate i mene', kaže pjevačica.

Izvor: Društvene mreže