SVI SU GA VOLJELI

Poznati se opraštaju od glazbenika Jurice Popovića: 'Kao da je otišao član moje obitelji'

28.12.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Naš glazbenik i dugogodišnji partner pjevačice i modne dizajnerice Matije Vuice iznenada je preminuo u dobi od 65 godina. Od njega se opraštaju svi s kojima se skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent godinama družio i bili su prijatelji, suradnici

Tužna vijest ostavila je domaću glazbenu scenu u šoku. Od Jurice Popovića se putem društvenih mreža opraštaju brojne poznate osobe, a neki su se prisjetili i zajedničkih trenutaka.

'Najčistija duša koju sam upoznao u životu. Nikad interes, nikad neka skrivena namjera ili podvala. Uvijek dječački osmijeh i pitanje, kako mogu pomoći? . Nedostajati će mi tvoji modni savjeti i preporuke. Počivaj u miru Božjem, dragi Jure', poručio je Andrija Jarak u svojoj objavi na društvenim mrežama.

'Napustio nas je Jurica Popović. Zbogom prijatelju', riječi su Zlatka Turkalja Turkija koje stoje uz njihovu zajedničku fotografiju.

'Falit će tvoja blagost, dragi Jurica. Suosjećamo s tobom Matija', napisao je Mario Mihaljević.

'Jurica Popović. Jedan od najtoplijih ljudi koje sam ikad upoznao među muzičarima. Mirna Ti nebesa', stoji u objavi Roberta Marekovića.

'Jurica Popović bio je divna, topla osoba. Skroman po prirodi stvarao je sjajnu glazbu i žao mi je da u nas nije bio još više prepoznat i priznat. Radio je prekrasne pjesme koje su bile i duboke i jednostavne, od kojih je svaka imala neku životnu poruku, pri čemu se Jurica kao autor nikad nije prepustio konzumerizmu, nego je bio istinski umjetnik', rekla je Zdenka Kovačiček za Jutarnji list. Sanju Doležal su zatekli na nasipu uz Savu. 'On je uvijek zdravo živio. Nije pio, nije pušio, meditirao je. A imao i je i taj neki unutarnji mir. Teško mi je povjerovati da ga više nema. Znali smo se četrdeset godina, svi smo mi odrastali skupa', izjavila je.

'Osjećam se kao da je otišao član moje obitelji. Jer mi smo na jedan način i bili obitelj. Upoznali smo se kao mladi ljudi, nastavili se družiti u godinama što su prolazile i nedavno smo baš telefonom razgovarali kako moramo popiti kavu, koju, eto, nažalost nismo stigli ispiti', rekao je Boris Novković za Jutarnji list.

  • +3
Jurica Popović Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL