SVE SE ZNA

Poznati su rezultati najgore odjevenih: Evo na kojem je mjestu završila naša Albina u Zigmanovoj kreaciji

31.05.2021 u 19:15

Bionic
Reading

Glasanje za nagradu Barbara Dex, koja se svake godine dodijeljuje najgore odjevenim izvođačima na Eurosongu, trajalo je 30. svibnja, a konačni rezultati sada su napokon poznati. Hrvatska ovoga puta može odahnuti

Iako je Albina Grčić, odnosno kreacija koju je za nju i njezin plesni tim dizajnirao Juraj Zigman, bila nominirana za ovogodišnju nagradu Barbare Dex, za najgore odjevenog izvođača Eurosonga, na sreću istu nije i osvojila. Najviše glasova, njih čak 4870, dobio je norveški predstavnik Tix, a odmah iza njega našla se i predstavnica Rumunjske Roxen.

Splićanku Albinu Grčić jedan je bod 'spasio' od drugog mjesta, što znači da je ona u konačnici završila na trećem mjestu.

Belgijski portal Songfestival, koji organizira natjecanje, odabrao je sedam favorita za ovogodišnju dodjelu, a među njima se našla upravo i Albina. Osim nje tu su bili i Senhit iz San Marina, Samanta Tina iz Latvije, Manizha iz Rusije, Roxen iz Rumunjske, Tix iz Norveške te Eden iz Izraela.

  • +2
Albina polufinale Eurosonga Izvor: EPA / Autor: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Inače, Hrvatska je već osvojila nagradu Barbaru Dex 2016. kada je na Eurosongu nastupala Nina Kraljić, također u kreaciji Juraja Zigmana. Nagrada je dobila ime po istoimenoj pjevačici Barbari Dex, koja je 1993. predstavljala Belgiju na Eurosongu te je proglašena najgore odjevenim izvođačem.