iskreni pjevač

Prošlogodišnji pobjednik Dore oglasio se o nastupu Albine, a osvrnuo se i na postupke Nine Kraljić

16.02.2021 u 17:50

Bionic
Reading

Damir Kedžo kao lanjski pobjednik zbog pandemije izazvane koronavirusom na Eurosong nije otputovao niti je dobio priliku da svojom pjesmom predstavi Hrvatsku. Premda je običaj Dore da prethodni pobjednik otvori aktualno izdanje, ovog puta to nije bilo tako. No pratio je ovogodišnje natjecanje pa je ispričao što misli o nekim nastupima i postupcima svojih kolega

Damir Kedžo je među prvima čestitao ovogodišnjoj pobjednici Albini koja će s pjesmom 'Tick-Tock' predstavljati Hrvatsku na predstojećem Eurosongu. 'Jednostavno je imala najzaokruženiji nastup, prekrasnu pjesmu, super koreografiju i mislim da je to pun pogodak. Ona je mlada, ima jako lijepu energiju, upoznao sam je još prije. Zbilja joj želim puno sreće i, sudeći prema nastupu na Dori, zbilja mislim da će nas dostojno predstaviti', izjavio je pjevač u showu 'Dobar dan, Dalmacijo' na Radio Dalmaciji.

  • +5
Damir Kedžo Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Osvrnuo se i na to da joj Nina Kraljić nije čestitala na pobjedi.

'Svi natjecatelji koji su bili na Dori sigurno su se puno pripremali, pogotovo sada kada nema koncerata, svi su doma i imaju jedino Doru kao nekakav nastup. Samim time razumijem i te neke iskrice koje se dogode, ali ja tako nikad ne bih reagirao. Shvaćam da je tu ljutnja u nekakvom porazu, makar po meni u glazbi nema poraza. Svakome će se neka pjesma svidjeti i to će se slušati. Ali stvarno mislim da nije kolegijalno i nije lijepo. Ako zbilja misliš da negdje ima razloga za nešto reći onda budi 100% siguran u to ili nemoj ništa govoriti. Bilo mi je malo možda neukusno', smatra pjevač.

Ove godine nije nastupio na Dori, iako je prošlogodišnji pobjednik. 'Mislim da kada se neki razuman dogovor ne može postići onda je najbolje nekada u životu ostati doma. Toliko se stvari, koje su u najmanju ruku bile ružne, dogodilo u 2020. u čitavoj toj suradnji da sam jednostavno odlučio sačuvati neko svoje dostojanstvo kao čovjeka i izvođača. Ali u meni zapravo nema nikakve gorčine', naglasio je.

Kad neku priču zaključi onda jednostavno ode dalje, kazao je i objasnio oko čega se nisu mogli dogovoriti.

'Apsolutno svake godine je pobjednik Dore pjevao svoju pobjedničku pjesmu, neki su imali čak i medley. To su bili jedini naši uvjeti, da ja nastupim s pjesmom 'Divlji vjetre' i još jednom, znači samom tom pjesmom ili s dvije pjesme složene u medley. Dogodilo se da je to bio kamen spoticanja u našim pregovorima. S tim da mi nikada zapravo nismo rekli – ne, hvala, mi smo čitavo vrijeme ostavili otvoren odnos, zapravo je odluka došla s njihove strane', zaključio je pjevač. Inače, nedavno je snimio video spot za pjesmu 'Hram' duet s Tijanom Bogićević jednim od najkvalitetnijih ženskih vokala u Srbiji, a autorica glazbe i teksta za pjesmu je Aleksandra Milutinović, jedna od najpoznatijih autorica u regiji. Video spot je sniman je na lokacijama Primorsko goranske i Istarske županije.

Izvor: Društvene mreže