dva teška jela

Prošlogodišnji pobjednik MasterChefa, Ivan Temšić zapaprio sadašnjim kandidatima

18.10.2022 u 10:28

Bionic
Reading

Ovogodišnja sezona popularnog kulinarskog showa je u punom jeku. U posljednjoj emisiji Anita Vuković, Leo Jurešić i Mevlija Delić našli su se u stres testu jer je njihov tim izgubio u gastroduel. pri Morali su napraviti repliku jela gostujućeg kuhara, bivšeg pobjednika, mladog ambicioznog kuhara MasterChefa, Ivana Temšića

'U MasterChefu je bilo izazovno, bilo je lijepih trenutaka, bilo je teških trenutaka. Trudite se i dobit ćete neku ulogu u ovom svijetu', rekao je Ivan Temšić kandidatima i dodao da se njemu, u malo vremena nakon MasterChefa dogodilo puno toga.

Njegov pristup kuhinji je izuzetno moderan, pa su takva bila i dva tanjura koja je predstavio kandidatima u eliminacijama, koja su morali replicirati. Za zadatak je kandidatima pripremio juhu od pome i jakobove kapice. Kandidatima koji su se našli u stres tesu žiti je odobrio pomoć s galerije, a Mevlija je pomoć odbila. Leo je za pomoć izabrao Luku Piasevolija, a Anita Loru Cepetić.

Da bi pripremili jelo, kandidati su na raspolaganju imali sat vremena, a Ivan je rekao da za izradu tog jela treba 40 minuta. Nisu se baš svi složili s vremenom potrebnim za pripremu tako kompleksnog jela. Leu je najzahtjevnija komponenta bio hollandaise, a Mevlija je predala samo jedan tanjur. Nakon što je vidio tanjure, Stjepan Vukadin je zaključio da su možda dobili pretežak zadatak.

Nakon što je vidio tanjure, Stjepan je zaključio da su možda dobili pretežak zadatak. 'Nemoguće da sam im ovoliko zakomplicirao', iskren je bio Ivan Temšić kada je doneseno posljednje jelo. Na temelju onoga što su vidjeli, žiri i gost shvatili su da su ljestvicu postavili previsoko. 'Još jako puno trebate učiti kako bi mogli raditi ovako složena jela', poručio im je chef Damir Tomljanović. 'Fali vam dosta stvari. Juha nikako nije pročišćena', rekao je Ivan. Mevlijina juha bila je najbolje začinjena i najbliže izvornom okusu, no samo je nju predala pa je dobila i najmanji broj bodova i odlazi iz MasterChefa

  • +3
MasterChef 2022 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Dubroja