JANE SEYMOUR

Pune 42 godine šutjela je o svemu: Popularna 'žena vrač' progovorila je o svojoj velikoj ljubavi s pokojnim Christopherom Reeveom

28.04.2022 u 14:46

Bionic
Reading

Iako je film ‘Negdje u vremenu’ sniman davne 1980., o ljubavnim iskrama rođenim na setu sa najpoznatijim Supermanom svih vremena, pokojnim Christopherom Reeveom, tek je 42 godine kasnije progovorila ‘žena vrač’, Jane Seymour

Ljubav koja je trebala biti stvorena samo za velika platna te 1980. godine preselila se i u njihov privatni život, a poznata 71-godišnja glumica Jane Seymour tek je sada otkrila kako je bila ‘ludo zaljubljena’ u svog filmskog partnera Christophera Reevea. Godinama je pričala o njihovoj bliskosti i prijateljstvu, često se družeći s obitelji Reeve i pojavljujući se na njima važnim događajima, no tek je sada smogla snage ispričati sve o njihovoj ljubavi.

‘U redu, vrijeme je da vam napokon ispričam priču jer smo se Chris i ja, snimajući film jako zaljubili’, priznala je gostujući proteklih dana na filmskom festivalu TCM Jane Seymour, ne krijući po prvi puta emocije.

‘Ako pogledate film, vidjet ćete ono što se uistinu dogodilo - ljubav, no nismo željeli da itko to dozna. Tek je nekoliko ljudi koji su snimali s nama bili svjesni svega što se događa, a mi smo bili suptilni koliko smo to mogli biti’, rekla je popularna ‘žena vrač’ i dodala:

‘Bili smo ludo zaljubljeni i život je bio predivan. Oboje smo bili solo i sve je to bilo fantastično i nevjerojatno iskustvo.’

Nakon toga je dodala kako je njihovoj vezi došao kraj u isto vrijeme kada su snimili scenu u kojoj se njezin like Elise i Reeveov Richard gube jedno drugo, nakon što se on probudi u drugom vremenskom razdoblju.

Jane Seymour, Christopher Reeve Izvor: Profimedia / Autor: UNIVERSAL PICTURES - Album / Album / Profimedia

Kako je rekla, tog kobnog dana, kada je njihovoj ljubavi došao kraj, ona je doznala kako Reeve očekuje dijete sa svojom bivšom djevojkom. Tog istog dana snimili su i ljubavnu scenu, ali i scenu u kojoj prekidaju.

‘I onda je došao dan kad sam stigla na set snimiti jednu od najvećih scena filma… Netom prije toga Chris je dobio poziv da dođe ranije, te sam ja stigla naknadno, pola sata kasnije. Rekli su mi da Chris mora sa mnom pričati o nečemu, što je meni bilo jako čudno, jer smo imali vremena pričati o stvarima. Tada mi je rekao da će dobiti dijete i da je njegova bivša djevojka to tajila, tek je sada otkrila i to cijelom svijetu.’

I uistinu, Christopher Reeve s bivšom djevojkom Gae Exton dobio je sina Matthewa i to u vrijeme dok je snimanje filma još trajalo. Glumac, koji je 1995. pao s konja i kao kvadriplegičar ostao prikovan za invalidska kolica do svoje smrti 2004. godine, s Gae je ostao do 1987. godine te su dobili i kćer Alexandru.

Film 'Negdje u vremenu' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako se sada našalila na svoj račun, tada joj nije bilo niti najmanje lako, pa je rekla kako je morala ‘zadržati i pospremiti suze’ i odraditi posao kao profesionalac.

‘Stalno sam si ponavljala - ne smiješ plakati, ne smiješ plakati, ti si sretna. Elise je ustinu, uistinu sretna sada.’

Christopher Reeve preminuo je 2004. u 52. godini života nakon srčanog zastoja, a sve do njegove smrti on i Jane Seymour ostali su dobri prijatelji. Koliko ga je voljela govori i podatak da je svom sinu dala ime upravo po njemu, u malo izmijenjenom obliku - Kristopher.

‘Dobra stvar koja je proizašla iz cijele priče je da je Chris dobio dvoje prekrasne djece i da smo se mi susretali u mnogim prilikama. Ostali smo uistinu bliski prijatelji, doslovce do dana kada je umro. Vjerujem u to da ćemo se jednom ponovno susresti u nekom drugom vremenu’, zaključila je Jane Seymour.