Večer puna emocija

Rijetko zajedničko pojavljivanje u javnosti: Barbara Nola blistala u društvu sina Jakova

19.07.2023 u 17:10

Bionic
Reading

U sklopu natjecateljskog programa Hrvatski film 70. Pulskog filmskog, svjetsku premijeru u utorak navečer doživio je posljednji film, erotski triler 'Escort' čuvenog redatelja Lukasa Nole koji je preminuo u listopadu prošle godine. Dirljivo i sjetno osobito je bilo za njegovu obitelj

Lukas Nola iza sebe je ostavio ogromu prazninu u srcima svojih prijatelja i obitelji. On i njegova ljubav života, Barbara bili su u braku 28 godina, te su slovili za jedan od najdugovječnijih i omiljenijih parova na domaćoj sceni.

Zajedno su dobili dvoje, danas odrasle djece, kći Maru i sina Jakova koji je s mamom (koja je izgledala poput princeze) pozirao na crvenom tepihu u Puli. S njima je bila i njegova djevojka Martina Marasović.

Inače, 29-godišnji Jakov krenuo je očevim putem te je, kao i on, postao scenarist i redatelj. Među ostalim je režirao HRT-ovu igrano-dokumentarnu seriju za djecu 'Najbolji dan', dva kratka filma 'Kućica' i 'Kontraofanziva', a za TV dramu 'Jeleni, tablete i starlete' 2017. je osvojio nagradu Nikola Ivanda za Najbolji TV format. Na seriji 'Čuvari dvorca' Lsvog tate radio je kao asistent režije, a na filmu 'Tereza 37' bio prvi pomoćnik redatelja Danila Šerbedžije.

Jakov je prije nekoliko godina za tportal ispričao kako su mu roditelji najveća podrška i kritičari, te nam je otkrio koji najbolji savjet dobio od tate. 'Stari mi je jednom poslao sms prije snimanja kad sam bio u stresu 'Sjeti se da je režirati i zabavno'. To je recimo super savjet, ponekad se opustiti i uživati u poslu', rekao nam je tada.

  • +17
Svjetska premijera posljednjeg filma Lukasa Nole Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AAPhotography