MORE ZABAVE

Ponuda novih serija i filmova na streaming servisima dugo nije bila ovako bogata, evo što nam sve stiže u ožujku

01.03.2023 u 06:41

Bionic
Reading

Pripremite se za sadržajno bogat ožujak, u kojem će streaming servisi ispucati neke od većih aduta ove godine

Nakon pomalo sušnih siječnja i veljače streaming servisi su se zahuktali i pripremili more noviteta, među kojima su premijere nekih od najočekivanijih naslova godine. Pa krenimo redom…

Već sam početka ožujka obilježit će serija 'Daisy Jones and the Six', prva u nizu ekranizacija romana spisateljice Taylor Jenkins Reid. Seriju producira Reese Witherspoon, glumica koja je već mnogo puta do sada dokazala da itekako zna prepoznati roman i pretvoriti ga u uspješnu seriju, a dostupna je na Prime Videu, na koji zadnjeg dana u mjesecu stiže i 'The Power', serija u kojoj uz Toni Collette glumi naša Zrinka Cvitešić.

  • +24
The Power Izvor: Prime Video / Autor: Prime Video

Netflix je, osim dokumentaraca o Pornhubu, nestalom malezijskom letu MH370 i masakru u Wacu, pripremio krimi triler 'Sky Night', novu sezonu serije 'Shadow and Bone', a napokon stiže i film o Lutheru, londonskom detektivu kojeg je maestralno utjelovio Idris Elba. Mnogi vjerojatno neće propustiti škicnuti i njemački film u kojem ulogu ima i Goran Bogdan, a sniman je u Dalmaciji.

Na HBO Max stiže četvrta, nažalost i zadnja sezona hvaljene i nagrađivane serije 'Nasljeđe' (Succession), a što čeka disfunkcionalnu obitelj Roy i hoće li dugogodišnja bitka između braće i sestre napokon izroditi nasljednika poslovnog carstva, saznat ćemo pred kraj ožujka.

Najmlađi streaming servis kod nas, SkyShowtime, donosi novu seriju s Kieferom Sutherlandom u ulozi Johna Weira, vrhunskog manipulatora koji pomaže korumpiranim korporacijama.

The Mandalorian, 3. sezona, Disney+, 1. ožujka

Avanture Mandaloriana kroz galaksiju Star Warsa nastavljaju se, na radost brojnih obožavatelja, u trećoj sezoni. Serija, koja je svoju drugu sezonu završila prije gotovo dvije godine, vraća se na velika vrata na Disney+, a nove epizode moći ćete gledati svake srijede tijekom cijelog ožujka. Nova sezona zaći će malo dublje u mitologiju Mandaloriana, a uz Pedra Pascala kao Manda i Katee Sackhoff kao Bo-Katan Kryze, vraćaju se Carl Weathers kao Greef Karga, Amy Sedaris kao Peli Motto, Emily Swallow kao The Armorer i Giancarlo Esposito kao Moff Gideon.

The Mandalorian Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sex/Life, 2. sezona, Netflix, 2. ožujka

Sudeći po traileru, ali i objavljenim fotografijama, očekuju nas razne nove ljubavne i strastvene avanture, a mnogi su uvjereni da će ova druga sezona biti puno sočnija od prve. Ovu seriju, na bazi knjige ’44 Chapters About 4 Men’, stvorila je Stacy Rukeyser i prati priču o mami iz predgrađa, a glumi je Sarah Shahi, koja se zatekne u ljubavnoj dvojbi između pouzdanog supruga Coopera (Mike Vogel) i bivšeg dečka Brada (Adam Demos).

Sex/Life, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Daisy Jones & The Six, Prime Video, 3. ožujka

Očaravajući roman o vrtoglavom uspjehu legendarnog rock sastava iz 1970-ih i njegovoj prekrasnoj pjevačici te misteriju iza njihova zloglasnog raspada nije opčinio samo Reese Witherspoon, koja ga je odmah odlučila ekranizirati, već i milijune čitatelja. U glavnim ulogama gledamo Riley Keough (Daisy Jones), unuku Elvisa Presleyja, Camilu Morrone, Suki Waterhouse i Sama Claflina. Daisy je djevojka koja krajem 1960-ih stiže u Los Angeles, kradom ulazi u klubove na Sunset Stripu, spava s rock zvijezdama te sanja o karijeri pjevačice u klubu Whisky a Go Go, u kojem su svoj uspon počeli neki od najvećih sastava. Iako ni seks ni droge nisu za bacanje, ono što joj pruža najveće zadovoljstvo je rock ’n’ roll. Već u dobi od dvadeset godina njezin će glas početi prepoznavati, a njezin će izgled tjerati ljude na nezamislive stvari.

  • +33
Daisy Jones & The Six Izvor: Promo fotografije / Autor: Lacey Terrell/Prime Video

Ljudi će prepoznavati i Šestorku, sastav koji predvodi Billy Dunne. Uoči njihove prve turneje njegova će djevojka Camila otkriti da čeka dijete. Zbog nenadane slave i očinstva Billyju će stvari izmaći kontroli. Billyju i Daisy putovi će se susresti kada njihov producent poveže kockice i shvati da je najbrži put do nevjerojatnog uspjeha spojiti to dvoje talentiranih glazbenika. Ono što će uslijediti postat će legendom...

Daisy Jones & the Six Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Filmovi nastali po romanima V. C. Andrews, Pickbox NOW, 3. ožujka

V. C. Andrews popularna je američka spisateljica “groznih i fenomenalnih” knjiga koje tematiziraju zabranjene i šokantne teme. Pokojna američka spisateljica čije priče često prate nekoliko generacija jedne obitelji bavi se tabu-temama, a njezine knjige opisane su kao “poremećene”. Upravo na streaming servis Pickbox NOW dolazi 18 filmova kroz četiri filmska serijala i jedan samostalni film temeljenih na njezinim romanima: Cvijeće na tavanu: Početak, Saga o Dollangangerima, Serijal Casteel, Serijal Ruby Landry te film Moja slatka Audrina

U svim filmskim adaptacijama ovih mračnih romana glavne uloge tumače fenomenalni glumci kao što su Heather Graham, Kelsey Grammar, Max Irons, Jemima Rooper, Kate Mulgrew, Ellen Burstyn, Kiernan Shipka, Jason Priestley.

Filmovi V. C. Andrews Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Finding Michael, Disney+, 3. ožujka

Za početak ožujka Disney+ pripremio je film snimljen prema istinitom događaju. Michael Matthews postao je 1999. najmlađi Britanac koji se popeo na Mount Everest. Samo tri sata nakon što se popeo na vrh nestao je i nije pronađen, a 23 godine kasnije njegov brat, poduzetnik i TV voditelj Spencer Matthews kreće na put kako bi ga pronašao.

Finding Michael Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Chris Rock: Selective Outrage Stand-up special, Netflix, 5. ožujka

Ikona komedije Chris Rock nastupit će na pozornici u Baltimoreu u saveznoj državi Maryland na prvom Netflixovom globalnom događaju koji se prenosi uživo…

Chris Rock Live Stand-Up Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Perry Mason, 2. sezona, HBO, 7. ožujka

U L. A.-u 1930-ih slavni odvjetnik Perry Mason (Matthew Rhys) proučava stvarnu prirodu krivnje baveći se svojim najnovijim slučajem. Mjesecima nakon što je slučaj Dodson došao kraju nasljednik moćne naftne obitelji brutalno je ubijen. Kad okružni tužitelj ode u grad Hoovervilles da bi odredio najočiglednije osumnjičenike, Perry, Della i Paul nađu se u središtu događaja koji će otkriti dalekosežne zavjere i natjerati ih da se pozabave time što doista znači biti kriv.

Perry Mason - 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Kišni psi (Rain Dogs), HBO, 7. ožujka

'Kišni psi' nekonvencionalna je ljubavna priča između samohrane majke iz radničke klase, njezine 10-godišnje kćeri i privilegiranog gej muškarca. U mračnoj komediji glume Daisy May Cooper, Jack Farthing, Ronke Adekoluejo, Adrian Edmondson i Fleur Tashjian u debitantskoj ulozi, a serija prati disfunkcionalnu obitelj na rubu društva koja pokušava ispravno živjeti u zakrivljenom svijetu. Serija je nastala u koprodukciji HBO-a i BBC-ja One. Tvorac i scenarist je Cash Carraway, a također je izvršni producent.

Rain Dogs Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Ubojstva u Three Pinesu (Three Pines), HBO Max, 7. ožujka

U adaptaciji bestselera detektivskih romana autorice iz Quebeca Louise Penny u ulozi Gamachea, časnika Sûreté du Québeca gledamo Alfreda Molinu. Inspektor Gamache istražuje niz ubojstava u izmišljenom gradu Three Pines u Quebecu, ali postoji i paralelna, puno važnija radnja koja sugerira da policija ne čini dovoljno da ozbiljno ispita slučajeve ubijenih i nestalih domorodačkih žena. Dok istražuje niz ubojstava u Three Pinesu, naizgled idiličnom selu, otkriva dugo zakopane tajne i suočava se s nekoliko svojih duhova iz ormara.

Three Pines Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

MH370: The Plane That Disappeared, Netflix, 8. ožujka

Let Malaysian Airlinesa 370 trebao je biti rutinsko putovanje - običan noćni let od Kuala Lumpura do Pekinga s 239 putnika i članova posade. Ali nedugo nakon polijetanja 2014. godine MH370 je nestao s radarskih ekrana. Šokantan nestanak komercijalnog zrakoplova dospio je na naslovnice, izazvao nerede, bacio najbližu rodbinu putnika u očaj i pokrenuo globalnu potragu za odgovorima koji nisu stigli. Smještena u sedam zemalja, ova uzbudljiva trodijelna dokumentarna serija koristi arhive za rekonstrukciju noći nestanka, dajući gledateljima priliku da istraže tri najspornije teorije o nestanku zrakoplova. Također sadrži intervjue s članovima obitelji, znanstvenicima, novinarima i običnim ljudima diljem svijeta koji nakon devet godina odbijaju prestati nadati se objašnjenju. Priča je to puna zavjera, mračnih figura i službene šutnje – ali prije svega, to je prilika da se oživi sjećanje na one koji su izgubljeni u jednoj od velikih neriješenih misterija našeg vremena i da se nastavi tražiti odgovore.

MH370: The Plane That Disappeared Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Faraway, Netflix, 8. ožujka

Osim što je film sniman na našim otocima Braču i Šolti, u ulozi Josipa našao se Goran Bogdan, a sudeći po traileru, njegove će obožavateljice doći na svoje jer u pojedinim scenama nastupa kao od majke rođen. Radnja filma prati Zeynep (glumi ju Naomi Krauss), ženu koja je izgubila majku, nakon čega je njezin život izgubio smisao te postaje nezadovoljna svime što radi. Upravo zato odlazi na otok na kojem je njezina majka kupila kuću te ondje pokušava započeti novi život. Toliko traženi mir prekida joj Josip, a glumi ga Bogdan, koji živi na tom imanju. Što će se i kako odvijati, iz trailera ne možemo u potpunosti doznati, no vjerujemo da će film naći svoj put do publike.

Faraway | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Luther: The Fallen Sun, Netflix, 10. ožujka

Kultna serija o londonskom detektivu Lutheru, kojeg glumi vječni kandidat za ulogu Jamesa Bonda Idris Elba, dobila je i filmsku verziju. U Netflixovom filmu 'Luther: Palo sunce', nastavku nagrađivane televizijske sage, jezivi serijski ubojica terorizira London dok briljantni, ali osramoćeni detektiv John Luther (Idris Elba) sjedi iza rešetaka. Progonjen neuspjehom u hvatanju cyber psihopata koji mu se sada ruga, Luther odlučuje pobjeći iz zatvora da bi dovršio posao. U filmu također glume Cynthia Erivo, Andy Serkis i Dermot Crowley, koji se vraća kao Martin Schenk.

Luther: The Fallen Sun Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Face to Face, 3. sezona, 13. ožujka

Uzbudljiv i nezaboravan psihološki kriminalistički triler, koji je napisao i režirao nagrađivani Christoffer Boe. U trećoj sezoni, poduzetnik Holger Lang dobiva čudnu videosnimku na kojoj se vidi kako Christinu, njegovu štićenicu i potencijalnu nasljednicu za koju je mislio da je počinila samoubojstvo, ubija John, nedavno ubijeni plaćeni ubojica. Holger odmah shvaća povezanost sa svojim voljenim mlađim bratom Markusom. Holger se suočava s Markusom i otkriva moguću zavjeru protiv sebe i obiteljskog posla.

Money Shot: The Pornhub Story, Netflix, 15. ožujka

Na Netflix stiže i dokumentarac o Pornhubu, jednoj od najposjećenijih stranica na netu, osnovanoj 2007. godine. Riječ je naravno o stranici za odrasle koja je odavno promijenila način na koji se pornografija snima i distribuira, zbog čega je počela plaćati snimke jer masno zarađuje na njima. No u veljači 2021. Pornhub je tužen zbog navodnog dijeljenja videozapisa u kojima sudjeluju žrtve trgovine ljudima. Upravo zbog toga velik broj neverificiranih videozapisa je izbrisan. U ovom filmu pratimo aktiviste protiv trgovine ljudima, ali i Pornhubov pokušaj zaštite onih od kojih najviše profitiraju.

Money Shot: The Pornhub Story Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Shadow and Bone, 2. sezona, Netflix, 16. ožujka

Svi ljubitelji trilogije Leigh Bardugo ‘Sjena i kost’ 16. ožujka dolaze na svoje jer na Netflix stiže druga sezona istoimene hit serije. Za najveće obožavatelje tu je osam jednosatnih epizoda, a vrlo je vjerojatno da će, poput prve sezone, odmah doći na listu najgledanijih serija. Prva sezona bila je adaptacija prve knjige ‘Sjena i kost’, uz dijelove i likove iz duologije ‘Šest vrana’ iste autorice, a saznat ćemo je li u drugoj samo riječ o nastavku ‘Opsada i oluja’ ili će odmah biti priključen i ‘Propast i uspon’. Alina Starkova se vratila i napravit će sve da spasi Ravku od propasti.

Shadow and Bone, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Boston Strangler, Disney+, 17. ožujka

Kriminalistički triler scenarista i redatelja Matta Ruskina temeljen je na istinitoj priči o novinarima pionirima koji su razotkrili priču o ozloglašenim ubojstvima Bostonskog davitelja 1960-ih. Film prati Lorettu McLaughlin (Keira Knightley), novinarku Record-Americana koja prva povezuje ubojstva što ih je počinio. Dok misteriozni ubojica uzima sve više i više žrtava, Loretta pokušava nastaviti istragu s kolegicom i pouzdanicom Jean Cole (Carrie Coon).

Boston Strangler Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Class of '07, Prime Video, 17. ožujka

Kad apokaliptični plimni val pogodi proslavu 10. godišnjice srednjoškolske mature, djevojke moraju pronaći način da prežive ne samo apokalipsu, već i jedna drugu. Upletene u desetljeće staru dramu, njihova najveća prijetnja opstanku nije kraj svijeta, već one same. Ljubavno pismo ženskom prijateljstvu, 'Class of '07' govori o prijateljicama koje pronalaze put jedna prema drugoj, i to u najapsurdnijem okruženju.

Class of '07 Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Sky High, Netflix, 17. ožujka

Telefonski poziv usred noći promijenit će Soleinu sudbinu: Ángel, njezin muž i vođa bande gangstera, umro je, a ona je sad mlada udovica sa sinom o kojem se mora brinuti, kao i o brojnim posrnulim poslovima koje mora voditi. Sole se ne želi vratiti pod skrbništvo oca Rogelija, trgovca ukradenom robom u Madridu. Odlučna u namjeri da sama zaradi za život, usput će pronaći nove saveznike koji će joj pomoći da razotkrije misterij smrti koje su obilježile njezinu sudbinu, a istodobno stupa u kontakt s bandom lopova i uspijeva zadobiti njihovo povjerenje kako bi izvodila ambiciozne pljačke…

Sky High Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Happy Valley, Pickbox NOW, 18. ožujka

U pitanju je hvaljena i nagrađivana britanska krimi serija iz produkcije BBC-ja u kojoj glume Sarah Lancashire i James Norton, Siobhan Finneran, Shane Zaza, James Norton, Charlie Murphy i drugi. Višestruko nagrađivana (čak 24 nagrada, uključujujući i 4 prestižne BAFTA nagrade) prati Catherine koja otkrije ostatke žrtve ubojstva, a trag je vodi do Tommyja Leeja Roycea.

Waco: American Apocalypse, Netflix, 22. ožujka

Trodijelna Netflixova dokumentarna serija prikaz je onoga što se dogodilo u Wacou u Teksasu 1993., kada se vođa kulta David Koresh suočio sa saveznom vladom u krvavoj 51-dnevnoj opsadi. Sukob je započeo najvećom pucnjavom na američkom tlu od Građanskog rata, a završio vatrenim paklom snimljenim uživo na nacionalnoj televiziji. Seriju je režirao priznati redatelj Tiller Russell (Night Stalker), a ona nudi ekskluzivan pristup nedavno pronađenim videovrpcama snimljenim unutar Jedinice za pregovaranje o kriznim situacijama FBI-a, kao i neobrađene snimke vijesti koje nisu objavljene.

Waco: American Apocalypse Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Smile, Sky Showtime, 22. ožujka

Nakon što je svjedočila bizarnom događaju u kojem se našao njezin pacijent, doktorica Rose Cotter, koju glumi Sosie Bacon, kći slavnih roditelja Kevina Bacona i ‎Kyre Sedgwick, počinje doživljavati zastrašujuće pojave koje ne može objasniti. Dok sveopći užas preuzima njezin život, Rose se mora suočiti sa svojom uznemirujućom prošlošću kako bi preživjela i pobjegla od nove stravične stvarnosti.

Smile Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Night Agent, Netflix, 23. ožujka

Serija je adaptirana prema istoimenom bestseleru Matthewa Quirka i akcijski je triler o agentu FBI-a Peteru Sutherlandu, stacioniranom u podrumu Bijele kuće, gdje se brine o telefonskoj liniji za tajne operativce koja nikad ne zvoni. Telefon naposljetku zazvoni jedne kobne noći, pokrećući niz događaja koji otkrivaju ogromnu zavjeru što uključuje rusku krticu u najvišim ešalonima američke administracije. Kako bi uhvatio izdajicu i spasio zemlju, Peter mora krenuti u očajničku potjeru i prekršiti pravila, preispitujući sve i ne vjerujući nikome. Roman se uspoređuje s ranim djelima Johna Grishama i Davida Baldaccija, a čini se da je serija u istom duhu kao nedavni hitovi 'Reacher' (Prime Video) i 'The Recruit' (Netflix).

The Night Agent Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Nasljeđe (Succesion), 4. sezona, HBO, 27. ožujka

Treća sezona završila tako što su se braća i sestre Kendall, Roman i Shiv Roy konačno udružili kako bi spriječili svog oca da proda Waystar-Royco streaming servisu GoJo, ali njihov plan je propao, djelomično zato što ih je izdao Shivin suprug Tom Wambsgans. Prvi teaser nove sezone, koja će imati 10 epizoda, prikazuje braću i sestru Roy ujedinjene u 'pobunjeničkom savezu', dok se Tom nespretno snalazi u savezništvu s Loganom, ali je još uvijek zabrinut za svoj brak. Što ako njihov odnos eksplodira jer su se našli na suprotstavljenim stranama u ovom obiteljskom ratu? U četvrtoj sezoni prodaja medijskog konglomerata Waystar Royco tehnološkom vizionaru Lukasu Matssonu sve je bliže. Izgledi ove prodaje izazivaju egzistencijalnu tjeskobu i obiteljske podjele u obitelji Roy dok se pitaju kako će njihovi životi izgledati nakon što se posao sklopi. Slijedi borba za moć…

Nasljeđe - 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Unstable, Netflix, 30. ožujka

Ellis Dragon je univerzalno cijenjen, ekscentričan i narcisoidan biotehnološki poduzetnik koji radi na tome da svijet učini boljim mjestom. Također je u emocionalnom slobodnom padu. Njegov sin Jackson Dragon nije ništa od toga. Može li Jackson spasiti Ellisa i njegovu tvrtku, ali i njihov narušeni odnos, te istovremeno ono što bi zapravo moglo biti nemoguće: pobjeći iz sjene svog oca? Zanimljivo je da u ovom osmodijelnom sitcomu glume otac i sin Rob Lowe i John Owen Lowe, ujedno sukreatori serije.

Unstable Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Power, Prime Video, 31. ožujka

Visokobudžetna serija temelji se na nagrađivanom romanu britanske autorice Naomi Alderman. U njoj Zrinka Cvitešić tumači lik Tatiane Moskalev, bivše prve dame Moldavije koja ubije supruga, preuzme vlast i pretvara državu u matrijarhalno carstvo. Osim nje, pojavljuju se holivudske face poput Toni Collette, koja glumi gradonačelnicu Seattlea Margot Cleary-Lopez, a tu su i John Leguizamo kao Rob Lopez, Auli'i Cravalho kao Jos Cleary-Lopez, Toheeb Jimoh kao Tunde Ojo, Josh Charles kao Daniel Dandon, Eddie Marsa...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Youtube

U seriji iznenada, i bez upozorenja, tinejdžerice razviju moć strujnog udara, a ta moć evoluira od trnaca u ključnim kostima tinejdžera do potpunog preokreta ravnoteže moći u svijetu. 'The Power', koju su već prozvali 'Sluškinjinom pričom za 21. stoljeće', također je pokretana ženskom snagom. Producirala ju je produkcijska kuća Sister Jane Featherstone, a scenarij su pisale isključivo žene, baš kao što su zaposlene samo redateljice.

  • +24
The Power Izvor: Prime Video / Autor: Prime Video

Rabbit Hole, Sky Showtime, 31. ožujka

U seriji 'Rabbit Hole' ništa nije onako kako se čini kada Johna Weira (Kiefer Sutherland), majstora prijevare u svijetu industrijske špijunaže, moćne sile sposobne pod svoj utjecaj staviti i kontrolirati čitave nacije lažno optuže za ubojstvo. Osim Sutherlanda, pojavljuje se dinamična glumačka postava: Charles Dance (Game of Thrones) kao dr. Ben Wilson, Meta Golding (Empire) kao Hailey Winton, Enid Graham (Mare of Easttown) kao Josephine Jo Madi, Jason Butler Harner (Ozark) kao Valence, Walt Klink (Arctic Circle) kao pripravnik i Rob Yang (Succession) kao Edward Homm.

Rabbit Hole Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube