ZABAVA UZ EKRANE

Što nam novo stiže na streaming servise u travnju: Od sudske drame, preko špijunske pustolovine i svemirskih putovanja, do prirodnih ljepota

01.04.2022 u 06:48

Bionic
Reading

Iako su večeri postale kraće, zabave uz ekrane neće nedostajati. Lijena predvečerja i kišne dane vikenda provodit ćemo uz nekoliko noviteta na streaming servisima. Netflix donosi kombinaciju sudske drame i psihološkog trilera sa Siennom Miller u glavnoj ulozi, a napokon stiže i druga sezona genijalne 'Russian Doll', kao i animirana poslastica 'Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood', ali i dokumentarna serija u kojoj je narator nitko drugi nego Barack Obama. No prava poslastica je HBO-va miniserija 'Ovo je naš grad', koju s nestrpljenjem iščekuju ljubitelji kultne 'Žice' i rada Davida Simona

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood, 1. travnja

Animirani film priča priču o prvom slijetanju na Mjesec u ljeto 1969. iz dvije isprepletene perspektive – astronauta i klinca koji odrasta u Houstonu u Teksasu, a koji ima svoje intergalaktičke snove. Inspiraciju je filmaš Richard Linklater, nominiran za Oscara, crpio iz svog života. Film je pogled u američki život 1960-ih te je dijelom prikaz odrastanja, dijelom društveni komentar, a dijelom velika avantura.

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Bubble, 1. travnja, Netflix

Novi film redatelja Judda Apatowa komedija je smještena u doba pandemije. Ovaj 'film unutar filma' donosi priču o glumačkoj i filmskoj ekipi blockbuster franšize koja zaglavljena u pandemijskom balonu pokušava snimiti nastavak filma 'Cliff Beasts 6: The Battle For Everest'. U filmu glume Karen Gillan, Pedro Pascal, Keegan-Michael Key, David Duchovny, Leslie Mann, Fred Armisen, Maria Bakalova, Peter Serafinowicz, Vir Das, Rob Delaney i Iris Apatow.

The Bubble Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Return to Space Film, 7. travnja, Netflix

Oscarom nagrađeni redatelji Elizabeth Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue) usmjeravaju kamere prema nebu, prateći uspon SpaceX-a i dva desetljeća napora Elona Muska da uskrsne američke ambicije svemirskog putovanja. Donose pogled iznutra i intiman portret inženjera i astronauta iz prve misije s posadom koja je lansirana s američkog tla od povlačenja Space Shuttlea 2011. Prateći NASA-ine veterane Boba Behnkena, Douga Hurleyja i njihove obitelji u pripremi za lansiranje, 'Return To Space' povest će gledatelje na uzbudljivu vožnju do Međunarodne svemirske postaje i natrag na Zemlju.

Return to Space Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Sporo sagorijevanje, 7. travnja, HBO

Od Nixona i Watergatea do Clintonovog opoziva, voditelj Leon Neyfakh iskopava čudne podzaplete i zaboravljene likove uključene u pad predsjednika – vraćajući se u politički burna vremena koja nisu tako daleko od današnjih.

All the Old Knives, 8. travnja, Amazon Prime Video

Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman) i Thandiwe Newton (Westworld, Reminiscence) glume nekadašnje kolege i ljubavnike u špijunskom trileru koji će zasigurno privući obožavatelje toga žanra. Film je temeljen na istoimenom romanu Olena Steinhauera, a Pine glumi veterana operativca Henryja Pelhama koji dobiva nezavidan zadatak locirati krticu u CIA-inoj bečkoj postaji nakon što je dokument koji je procurio koštao života više od 100 agenata (i njihovih voljenih). Pelhamova pustolovina po cijelom svijetu na kraju dovodi do ponovnog susreta s Celijom Harrison, ali kako se par ponovno zbližava, ubrzo postaje jasno da u Pelhamovoj misiji ima više nego što se čini na prvi pogled. Laurence Fishburne (John Wick, Matrix) i Jonathan Pryce (Game of Thrones) imaju sporedne uloge u ovom špijunskom filmu.

All the Old Knives Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Our Great National Parks, 13. travnja, Netflix

Dokumentarnu petodijelnu seriju producirao je i ispričao bivši američki predsjednik Barack Obama, a u njoj poziva gledatelje da proslave i otkriju moć najvećih nacionalnih parkova i divljih prostora našeg planeta. Serija obuhvaća pet kontinenata, a svaka epizoda priča priču o nacionalnom parku kroz živote njegovih najluđih stanovnika i istražuje naš promjenjiv odnos prema divljini. Obama nas vodi na putovanje od voda zaljeva Monterey u Kaliforniji do jarkocrvenog tla kenijskog nacionalnog parka Tsavo, od bujnih prašuma indonezijskog nacionalnog parka Gunung Leuser do veličanstvenog terena čileanske Patagonije i otkriva još mnogo toga...

Our Great National Parks Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Anatomy of a Scandal, 15. travnja, Netflix

James (Rupert Friend) i Sophie Whitehouse (Sienna Miller) žive naizgled savršenom životom. On je ministar u parlamentu, a obitelj puna ljubavi čeka ga kod kuće. No kad skandalozna tajna iznenada izađe na vidjelo, sve se mijenja. 'Anatomija skandala' usredotočuje se na brak koji se počinje raspadati nakon što je muž optužen za užasan zločin. Sophie je sigurna da je njezin suprug nevin i očajnički se nada da će zaštititi svoju obitelj od laži koje bi ih mogle uništiti. Kate Woodcroft (Michelle Dockery) je tužiteljica koja će procesuirati slučaj, a uvjerena je da je James kriv i odlučna u namjeri da plati za svoje zločine. Serija je adaptacija istoimenog romana Sarah Vaughan, a producent je David E. Kelley (Male laži, Slom).

Anatomy of a Scandal Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Outer Range, 15. travnja, Amazon Prime Video

U Outer Rangeu Josh Brolin glumi Royala Abbotta, rančera iz Wyominga čiji je život okrenut naglavačke zbog nadnaravnog misterija. Abbottovi su već potreseni zbog nestanka snahe Rebecce, a upleteni su i u zemljišni spor s najvećim suparnicima - obitelji Tillerson. No kada prerana smrt uzrokuje porast napetosti u široj zajednici, a neobjašnjiva crna rupa se iznenada materijalizira u stražnjem dvorištu obitelji Abbott, Royal se bori za svoju obitelj, ali i budućnost dok se razotkrivaju tajne i misteriji.

Outer Range Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon Prime Video

White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch, 19. travnja, Netflix

Modni brend Abercrombie & Fitch osvojio je trgovačke centre kasnih 90-ih i ranih 2000-ih prekrasnim manekenima, pulsirajućim plesnim ritmovima i žestokim mirisom. No dok je brend još bio 'vruć', njegov popularni 'sveamerički' imidž počeo je izgarati jer su na vidjelo izašle kontroverze oko isključujućeg marketinga i diskriminatornog zapošljavanja, a ovaj dokumentarac istražuje neugodnu istinu koju se skrivala iza pomno izgrađenog imidža.

Russian Doll, 2. sezona, 20. travnja, Netflix

Druga sezona Emmyjem nagrađene serije odvija se četiri godine nakon što su Nadia (Natasha Lyonne) i Alan (Charlie Barnett) pobjegli iz vremenske petlje smrtnosti. Nova sezona nastavlja istraživati ​​egzistencijalne teme kroz često duhovit i znanstvenofantastičan objektiv. Nadia i Alan dublje zaranjaju u svoju prošlost kroz neočekivani vremenski portal smješten na jednoj od najozloglašenijih lokacija na Manhattanu. Isprva to doživljavaju kao sve širu, međugeneracijsku avanturu koja se proteže kroz eru, ali ubrzo otkrivaju da bi ovaj nesvakidašnji događaj mogao biti više nego što su očekivali i zajedno moraju tražiti izlaz.

Russian Doll Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ovo je naš grad (We Own This City), 25. travnja, HBO

Ova miniserija od 6 epizoda temelji se na knjizi 'We Own This City: A True Story of Crime, Cops and Corruption' istraživačkog novinara Justina Fentona, a ljubitelji kultne 'Žice' (The Wire) doći će na svoje jer je potpisuju David Simon i George Pelecanos. Radnja je smještena u Baltimore 2015. gdje izbijaju neredi jer građani traže pravdu za 25-godišnjeg afroamerikanca Freddija Graya koji je preminuo u policijskom pritvoru i to pod nerazjašnjenim okolnostima. Baltimore u to vrijeme muku muči s kriminalom, u gradu je zabilježen najveći broj ubojstava u posljednjih dvadesetak godina, a zbog prijetnje savezne istrage zbog Grayeva ubojstva policija se za pomoć obraća naredniku Wayneu Jenkinsu i njegovoj jedinici Gun Trace Task Force, no to ne ide kako je zamišljeno...

U seriji glume predvode Jon Berthnal, Treat Williams kao i ekipa iz 'Žice' Jamie Hector, Tray Chaney, Delaney Williams i Darrell-Britt Gibson, a redatelj je Reinald Marcus Green koji je režirao i 'Kralja Richarda'.

Ovo je naš grad Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Barry, 3 sezona, 25. travnja, HBO

Premijera treće sezone humoristične HBO serije o iscrpljenom plaćenom ubojici (Bill Hader), čija nasilna prošlost ometa njegove pokušaje da izgradi novi život kao kazališni glumac u L. A.-u dok ga podučava prestižni glumac (Henry Winkler).

Džentlmen Jack, 2. sezona, 26. travnja, HBO

Yorkshire, 1834. Sve su oči uprte u Anne Lister i Ann Walker dok se zajedno smještaju u Shibden Hall kao supruga i supruga, odlučne spojiti svoja imanja i postati moćan par.

Džentlemen Jack, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO