omiljena meteorologinja

Tea Blažević o svojoj hvaljenoj emisiji: 'Imala sam osjećaj da stvarno otkrivamo tajne svemira'

07.09.2022 u 20:12

Bionic
Reading

Već nekoliko mjeseci meteorologinja Tea Blažević gledatelje oduševljava snimkama iz svemira, koji je još uvijek u velikoj mjeri neistražen. Ipak, napretkom tehnologije i znanosti otkriva se sve više svemirskih tajni. Upravo tako se zove novi format N1 televizije, 'Tajne svemira' koji uređuje i vodi meteorologinja Tea Blažević

'N1 televizija je jedina u cijelosti u medijima pratila lansiranje najskupljeg teleskopa svih vremena Jamesa Webba I analizirajući s gostima njegove prve fotografije dosad neviđenih dijelova svemira, imala sam osjećaj da stvarno otkrivamo tajne svemira', kaže Tea Blažević.

'Volim znanost i htjela bih da u medijima ima više prostora za znanstvene teme. Već više od godinu dana uređujem i vodim emisiju 'Klimatska budućnost' na N1 televiziji, u kojoj nastojim podignuti svijest o klimatskim promjenama. Zanimljivo je da u istraživanju zemljine atmosfere i klimatskih promjena mogu pomoći i neke tehnike i metode koje se koriste u eksperimentalnoj fizici visokih energija, stoga i kroz emisiju 'Tajne svemira' mogu progovarati o klimatskoj krizi', kaže omiljena meteorologinja.

Kroz emisiju i gledatelji imaju priliku postaviti svoja pitanja o svemiru, na koja onda ja odgovorim zajedno s gostima, koji su poznati hrvatski astronomi, astrofizičari. Tako da je format istraživački, edukativan, zanimljiv, pun slike iz svemira, drukčiji od uobičajenih televizijskih emisija, što je gledateljima izuzetno atraktivno.

  • +6
Tea Blažević Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić