CHRISTIAN OLIVER

Tragično preminuli glumac proslavio se u 'Cobri 11', a ovo su uloge po kojima ćemo ga pamtiti

06.01.2024 u 09:32

Bionic
Reading

Posljednjih 25 godina njemački glumac Christian Oliver gradio je uspješnu karijeru u industriji zabave, a vijest o njegovoj tragičnoj smrti šokirala je svijet

U 51. godini života njemački glumac ovoga četvrtka smrtno je stradao u padu privatnog zrakoplova koji se srušio u Karipsko more, između otoka St. Vincent i Grenadini. Zajedno s njime poginule su i dvije kćeri Madita (10) i Annik (12).

  • +2
Christian Oliver Izvor: Profimedia / Autor: Faye Sadou/MediaPunch / imago stock&people / Profimedia

Domaćim gledateljima najpoznatiji po ulozi u njemačkoj akcijskoj seriji 'Alarm für Cobra 11' u kojoj je glumio dvije godine, Oliver je za života sudjelovao u brojnim filmskim i TV projektima u Hollywoodu.

Zapaženu ulogu ostvario je 2006. u neo-noir filmu 'Dobri Nijemac' redatelja Stevena Sorderbergha, glumeći uz bok holivudskim ikonama Cate Blanchett i Georgeu Clooneyju.

Christian Oliver Demo Reel Izvor: Društvene mreže / Autor: MrCuoliver

Dvije godine kasnije ostvario je ulogu u filmu 'Operacija Valkira', povijesnom trileru s radnjom smještenom u nacističkoj Njemačkoj tijekom Drugog svjetskog rata i s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

Iste je godine glumio u akcijskom filmu 'Speed Racer' (2008.), adaptaciji istoimenog anime serijala iz 60-ih godina, uz zvjezdanu postavu predvođenu glumcima Emileom Hirschem, Christinom Ricci i Susan Sarandon.

Sa legendarnim Al Pacinom imao je priliku surađivati na Amazonovoj seriji 'Hunters', čija je posljednja druga sezona na streaming servisu Prime Video premijeru imala 13. siječnja prošle godine.

Hunters Season 2 - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Jedan od njegovih posljednjih velikih projekata bio je prošlogodišnji film 'Indiana Jones i artefakt sudbine', a par tjedana prije smrti snimio je posljednje scene za svoj novi film 'Forever Hold Your Peace', s Bai Lingom u glavnoj ulozi i pod redateljskom palicom Nicka Lyona.

'Godinama smo razgovarali o zajedničkoj produkciji filma i tu smo ideju konačno ostvarili! Hvala ti što si bio odličan kolega, glumac i prijatelj', napisao je Lyon ispod fotografije nastale posljednjeg dana snimanja filma.

Njemački glumac posljednji se put obratio pratiteljima na Instagramu sa optimističnom porukom koja sada slama srca...