SONNY CHIBA

U 82. godini od posljedica korone preminula zvijezda filma 'Kill Bill'

19.08.2021 u 18:33

Bionic
Reading

Shinichi 'Sonny' Chiba, ikona borilačkih vještina i zvijezda filmova 'Kill Bill' i 'Brzi i žestoki: Tokyo drift', preminuo je ovoga tjedna od komplikacija uzrokovanih koronavirusom u 82. godini života

Kako je javnosti potvrdio njegov agent, Chiba je preminuo u bolnici u japanskom gradu Kimitsu uslijed zdravstvenih komplikacija uzrokovanih virusom Covid-19. Zvijezda kultnog klasika 'Street Fighter' iz 1974. navodno je u vrijeme svoje smrti bio necijepljen.

Pravoga imena Sadaho Maeda, Sonny Chiba postao je poznati međunarodni glumac i koreograf borbe s karijerom dugom više od šest desetljeća, a veliki poklonik njegovog rada u Hollywoodu postao je slavni redatelj i scenarist Quentin Tarantino.

  • +2
Sonny Chiba u filmu 'Kill Bill' Izvor: Profimedia / Autor: MIRAMAX - Album / Album / Profimedia

Kako se ističe u njegovoj bogatoj biografiji na stranicama IMDB-a, Chiba je 1964. godine intenzivno trenirao za japansku olimpijsku reprezentaciju u gimnastici sve dok ga ozljeda kuka zbog honorarnog građevinskog posla nije koštala sportske karijere.

Nakon spomenute ozljede, Chiba je krenuo graditi impresivnu karijeru na velikom filmskom platnu dok je paralelno usavršavao brojne borilačke vještine.

Kill Bill: Vol. 1 - Hattori Hanzo (2003) Izvor: Društvene mreže / Autor: Movieclips

Koliko ga je cijenio oskarom nagrađeni Tarantino govori i činjenica da mu je ponudio ulogu umirovljenog mačevalca Hattorija Hanza u prvom dijelu filma 'Kill Bill' , a imao je priliku glumiti i uz bok Vinu Dieselu u filmskoj franšizi 'Brzi i žestoki'.

U nastavku 'Tokyo drift', Chiba je utjelovio lik Kamata, šefa Yakuza i ujaka Takashija – glavnog negativca ovog filmskog nastavka.