CHARLOTTE CASIRAGHI

Unuka Grace Kelly dobila ulogu života i ne skriva koliko uživa u njoj

12.04.2021 u 15:32

Bionic
Reading

Sa svoje 34 godine i dvoje male djece, Charlotte Casiraghi dobila je priliku života. Modna kuća Chanel proglasila ju je svojim ambasadorom, baš kao što su to svojedobno bile njezine majka, princeza Caroline, ali i baka Grace Kelly

Starija kći princeze Caroline od Monaca, koja je rođena u njezinom drugom braku sa pokojnim Stefanom Casiraghijem, 34-godišnja Charlotte Casiraghi postala je nedavno ambasadorica slavnog Chanela. Upravo je u toj ulozi nastupila i na nedavnom panelu, u kojem su mnoge žene razgovarale o knjigama, osnaživanju žena, kao i ostalim važnim temama za žene.

Naime, Charlotte je zajedno sa kreativnom direktoricom Chanela, Virginie Viard, maštala o književnim okupljanjima na kojima bi u žižu javnosti dospjele nove, ali i neke zaboravljene spisateljice, a kojima je svima zajedničko - ženska emancipacija i osnaživanje. Zamišljeno - učinjeno.

Osim Charlotte Casiraghi, ovoga su puta u panelu sudjelovale i Fanny Arama, glumica Lunna Khoudri, kao i spisateljica Camille Laurens, čija je posljednja knjiga bila inspiracija za ovo okupljanje. Uvrede, seksualno zlostavljanje, majčinstvo, abortusi, Me Too pokret....neki su od tema koje se spominju u njezinoj knjizi, stoga ne čudi da su se toga žene dotakle i u ovom panelu.

Charlotte Casiraghi našla se u ulozi postavljačice pitanja, a tijekom razgovora je naglasila koliko je važna i književnost i cijelo to okruženje kada je u pitanju ženska emancipacija. Ono što je bio njezin cilj je da istakne kako iako moda nema ama baš nikakve dodirne točke s književnošću, kada je u pitanju Chanel kao brend, vodstvo te kuće uspjelo je savršeno uhvatiti neke trendove i utjecaje koji proizlaze iz čitanja.

'Gabrielle Chanel i Karl su bili dvoje genijalaca iz modnog svijeta koji su bili neizmjerno zaljubljeni u kulturu čitanja. To je itekako važno istaknuti kako bi shvatili njihove osobnosti, kao i svemir koji su izgradili', raspričala se Charlotte Casiraghi, naglasivši kako je to itekako važno napomenuti za mlađe generacije kako bi i sami imali zaleđe. U svijetu tehnologije, koji nas okružuje, nužno je naučiti da postoji vrijeme za odmor, ali i za čitanje i učenje.

  • +7
Charlotte Casiraghi Izvor: Profimedia / Autor: - / The Photo One / Profimedia

Inače, modna kuća Chanel najavila je krajem 2020. da će njihova ambasadorica biti Charlotte Casiraghi. 34-godišnja članica monegaške kneževske obitelji, koja je svoju ljepotu naslijedila od majke, princeze Caroline, ali i bake, nekadašnje holivudske glumice, kasnije princeze Grace Kelly, od malih je nogu pokazivala interes za modu i dizajn, a poznate su i njezine suradnje s brendovima poput Yves Saint Laurenta, čiji je ambasador bila prije Chanela.

No, suradnja sa Chanelom bila je doslovce samo pitanje vremena, budući da je ta francuska modna kuća oduvijek blisko surađivala s monegaškom dinastijom. Dapače, kreativni direktor Chanela, Karl Lagerfeld, punih je 30 godina bio bliski prijatelj sa njezinom majkom, princezom Caroline.