uz gudače

[VIDEO] Goran Bare u sasvim novom žanru: Snimio naslovnu pjesmu za film koji govori o ratu u Vukovaru

18.10.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježit će se 18. studenog obilježit ćemo. Uoči tog datuma otkrivena je naslovna pjesma filma koji govori o ratu u Vukovaru - 'Šesti autobus'. Pjesmu 'Život kao rijeka' izvodi legendarni frontmen Majki koji je napisao i tekst, a zajedno s Antom Gelom skladao glazbu, dok je Gelo radio aranžman i produkciju

'Šesti autobus' je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje, kako i zašto je muškarac iz njezine prošlosti umro tijekom rata koji je zaprepastio Europu i svijet, rata u Vukovaru. Film je to o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata, navodi se u najavi filma.

Potresna drama o padu Vukovara svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu, kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina.

Glumačku ekipu filma predvode Marko Petrić i Zala Đurić. Snimanje filma odvilo se većinom u blizini Đakova, a set se 'selio' u Vukovar, Zagreb, Glinu i Beograd.

Izvor: Društvene mreže