VRIJEME ZA NAJDRAŽE

Žanamari nam je ispričala kako izgledaju božićni blagdani u njezinu domu: 'Nas troje uvijek smo nerazdvojni pa tako i za blagdane'

26.12.2020 u 20:11

Bionic
Reading

Mnogima su najljepši dani u godini upravo božićni blagdani koje provode okruženi obitelji i uživajući u tradicionalnim običajima. Iznimka nisu ni naši poznati te nestrpljivo čekaju Badnjak i Božić da bi se opustili u toplini svojih domova uz razne delicije, a naša pjevačica za tportal je opisala djelić svoje blagdanske čarolije i ugođaja

Nastupilo je posebno doba godine u kojem se čini kao da baš svi uživaju u blještavilu koje dopire sa svih strana, bez obzira na pandemiju. Kod naše pjevačice Žanamari Perčić već je odavno sve okićeno zahvaljujući njoj, suprugu Mariju i kćerkici Gabrieli.

'Nema neke velike razlike osim što okitimo bor. Nas troje uvijek smo nerazdvojni pa tako i za blagdane. Nemamo neka velika obiteljska okupljanja, osim što nam je prije znala doći baka iz Splita, no ove godine smo poštovali propise. Moji mama i tata su kat ispod pa smo navratili do njih poželjeti im sretan Božić i to je najdalje što smo otišli', kaže nam Žanamari.

'Gabi je bila u deliriju zbog poklona jer ona uvijek dobije najviše svega, a ponekad joj dođe i sam Djed Božićnjak. Maki (suprug Mario, op.a.) ima odijelo!' smije se govoreći pjevačica. Božićno drvce uvijek okite ranije zbog njihove djevojčice. 'Kad vidi da je okićeno cijelo mjesto, istog trena mora i ona dobiti bor', pojašnjava nam. Ona i njezina mezimica zadužene su za ukrašavanje božićnog drvca, a hranu, kaže, pripremaju kao i inače - tko prvi stigne.

Na njihovu blagdanskom stolu nađe se uvijek sve što im se jede taj dan. 'Nemamo neke tradicionalne menije. Volim pojesti francusku salatu i šunku za doček Nove godine. To sam nekidan i spomenula na Instagramu pa je ekipa komentirala da se to jede za Uskrs. (smijeh) Zaista jedem ono što mi se jede i kad mi se jede. Žao mi je što neke stvari nisu dostupne u dućanima osim kad su određeni blagdani, tipa uskršnja pinca, što mi u Dalmaciji zovemo sirnica, jer je jako volim', priznaje Žanamari.

  • +8
Žanamari Perčić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Perčić

Za vrijeme blagdana obično više vole gledati serije i to one koje nemaju veze s Božićem. 'Trenutno gledamo seriju 'Hemlock Grove' o vukodlacima i vampirima na Netflixu', otkrila je. Kad je riječ o darovima, ona i suprug riješe to unaprijed. 'Kad nam nešto zapne za oko, onda si to kupimo 'za Božić'. Tako je Maki svoj poklon za Božić dobio još u rujnu. (smijeh) Gabi uglavnom dobiva igračke, a ove godine stigao joj je instrument koji je željela', tajanstvena je pjevačica. Božić kao blagdan znači joj prije svega veselje za njezinu Gabicu jer je veseli kititi bor i dobiti poklone.

'Zajedništvo, toplinu i ljubav imamo svaki dan čitave godine pa ne mogu to vezati isključivo za ovaj blagdan. Ni sama božićna atmosfera nije mi 'napeta'. Prevelika je gužva i izgubim sate samo da kupim osnovne namirnice jer svi odjednom kupuju brdo neke hrane. Kuhano vino, kobase u božićnim kućicama te izbjegavanje petardi nešto je što niti inače ne preferiram, a sad pogotovo. To mi je samo stres. Radije sam doma na balkonu, pijem kakao i gledam zalazak sunca s obitelji. Izlazim među ljude u blagdansko vrijeme jedino kad imam koncert ili neko gostovanje. A kako trenutno nema ni toga, uživam u kući i čekam da završi euforija', iskrena je. Otkrila nam je i što si je poželjela za Božić, osim da više nema korone.

'Želim da ova godina prođe što prije i da ostanemo živi i zdravi! Bojim se da će se mnogi opustiti još više za blagdane pa sam odlučila pauzirati s vrtićem za Gabi barem do sredine siječnja, jer već imam traume od prethodnih godina. Naime prošle smo svi imali upalu pluća, a koja je po svemu sudeći bila korona ili nešto slično, i zbilja se nadam da nam se to neće ponoviti. Godinu prije toga imali smo još goru gripu s visokom temperaturom. Iskreno, samo nam želim za ovaj Božić da ga ne provedemo u krevetu u najgorim mogućim stanjima. Zato jako pazimo', ističe.