ODLUČIO PO SVOM

Zbog Ala Pacina gledatelji ostali 'uskraćeni' za najbolji dio dodjele Oscara

11.03.2024 u 08:36

Bionic
Reading

Holivudski glumac Al Pacino bio je jedan od prezentera na ovogodišnjoj dodjeli Oscara i to za kategoriju najboljeg filma. Svojim činom sve je zbunio, budući da je, umjesto da pročita još jednom sve nominirane filmove, odmah započeo s otvaranjem omotnice s pobjednikom

Da 96. dodjela Oscara ne završi 'dosadno' pobrinula se holivudska legenda Al Pacino, kojem je data čast da proglasi pobjednika u najvažnijoj kategoriji - onoj najboljeg filma.

Nakon što su okupljenima u Dolby Theatru, ali i milijunima gledatelja diljem svijeta koji su pratili vjerno i ovogodišnju dodjelu predstavljeni filmovi nominirani za najbolji film, na pozornicu je stigao Al Pacino.

No, umjesto da prije proglašenja napravi malo drame, kako se to i radi, i pročita prvo još jednom sve nominirane, Pacino je počeo otvarati omotnicu s pobjednikom i tom je prigodom rekao: 'Moje oči vide 'Oppenheimera'.'

Al Pacino Izvor: EPA / Autor: ALLISON DINNER

To je izrekao tako da nikome nije bilo jasno je li ovogodišnji favorit, ali i najveći dobitnik na Oscarima proglašen najboljim ili ga je tek ovako spomenuo.

VEČER GLAMURA

Holivudske dame u punom sjaju: Sve haljine s oskarovskog crvenog tepiha

Pogledaj galeriju

Tek kada je svima postalo jasno da su odnijeli nagradu, filmska ekipa 'Oppenheimera' krenula je prema pozornici, a publika ih je nagradila ovacijama i pljeskom.

  • +3
Oscar, 2024. Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Mnogi smatraju da je ovaj potez Ala Pacina zapravo oštetio sve nominirane, ali i 'oduzeo' gledateljima onu čar napetosti i iščekivanja, budući da je dobro poznato da dok se čitaju nominirani paralelno se puštaju inserti iz filmova, kako bi se svi još jednom prisjetili tko je sve nominiran.

  • +6
Dodjela Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Inače, sličan gaf se 2001. godine dogodio pokojnoj Elizabeth Taylor, koja je 2001. bila prezenterica na Zlatnim globusima te je trebala proglasiti najbolji dramski film. Iako joj je sve pisalo na blesimetru, legendarna Elizabeth odmah je tovorila kuvertu i pročitala pobjednika, a kada joj je netko iz publike dobacio da krivo radi, ona je odgovorila kako je u ovome 'nova te da je inače ona koja dobiva nagrade'.