zadovoljni talijan

Ancelotti hvalio igrače Reala kao nikad dosad; je li Modriću ovo napravio slučajno?

12.02.2024 u 10:55

Bionic
Reading

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, očito se malo zanio u izjavi nakon pobjede protiv Girone

Podsjetimo, nogometaši Real Madrida su za vikend, u utakmici 24. kola španjolske La Lige, lako dobili Gironu 4:0.

Briljantnu su utakmicu odigrali Brazilac Vinicius Junior i engleski reprezentativac Jude Bellingham. Vinicius Jr. je u 6. minuti doveo Real u vodstvo i digao Santiago Bernabeu na noge, kad je s lijevog boka, s više od 20 metara, preciznim i snažnim udarcem pogodio suprotan kut.

Brazilac je imao prste u svakom golu domaće momčadi. U 35. minuti je "modrićevski", vanjskim dijelom stopala, pronašao Bellinghama koji je bez poteškoća završio akciju za 2-0. U 54. minuti je Vinicius Jr. promiješao obranu Girone na lijevom boku, pucao i natjerao gostujućeg vratara Gazzanigu na tešku intervenciju. On je samo kratko odbio loptu na koju je natrčao Bellingham i pospremio ju u mrežu. Prije nego što ga je Carlo Ancelotti povukao iz igre, Vinicius Jr. je uspio još i asistirati Rodrygu za konačnih 4-0 u 61. minuti.

Naklon sjajne igre iskusni talijanski trener posebno je nahvalio svoje igrače Viniciusa Juniora, Judea Bellinghama i Rodryga z koje je naglasio kako su 'u ovom trenutku najbolji na svijetu.'

No, ta izjava brzo se proširila društvenijom mrežama jer su se mnogi pitali, a gdje je u toj priči Luka Modrić? Je li ga namjerno ili slučajno izostavio?

'Vinicius, Bellingham i Rodrygo trenutačno su tri najbolja igrača na svijetu! Zatim su tu Toni Kroos, Federico Valverde, Eduardo Camavinga…', kazao je između ostalog Ancelotti.

Dakle, potpuno je zaboravio da postoji Luka Modrić - igrača kojki je u povijesti kluba ostavio dubok trag - i koji je na toj utakmici u igru ušao tek zadnjih 20 minuta. Jasno je kako nije milsio samo na ovu utakmicu kad je nabrajao najbolje...

I mnogi su uvjereni da mu je ovo posljednja sezona u Realu koji polako slaže momčad za godine koje dolaze.

Tako je Ancelottiju stiglo i pitanje o hoće li Kylian Mbappe ovog ljeta napokon postati novi igrač Real Madrida?

'Eto vi govorite o igračima drugih klubova, a ja ću o svojima koji su najbolji na svijetu. Činim sve kako bih iz njih izvukao najbolje, a nekako mi se čini da mi to prilično dobro ide. Moji igrači su ključ svega', diplomatski je kazao Ancelotti.

Real - Girona Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA
Standings provided by Sofascore