POMALO ŠOKIRAN

Đoković Alcarazu: Svaka ti čast, ali nisam se nadao...

16.07.2023 u 22:29

Bionic
Reading

Novak Đoković je protiv Carlosa Alcaraza propustio priliku osvojiti 24. Grand Slam te je time produžio nadu Rafaelu Nadalu, koji ih ima 22, da ga još uvijek može dostići i prestići, jer veliki španjolski as najavljuje povratak u 2024. godini.

Ipak, sve je to ostalo u drugom planu čim je meč završio. Đoković je u svom govoru uz čestitke Carlosu Alcarazu spomenuo i sina pri čemu su ga slomile emocije te je zaplakao.

  • +5
Novak Đoković u suzama Izvor: Profimedia / Autor: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

'Čestitam Carlosu i njegovom timu na svemu. Nevjerojatno je kako si odservirao za meč i potpuno si zaslužio ovu pobjedu. Nevjerojatno, svaka ti čast. Vjerovao sam se da ću s tobom imati problema samo na zemlji i možda na tvrdoj podlozi, ali ne i na travi. Još jednom ti čestitam, čudesno je što si sve napravio i kooliko napredovao. Tebi i tvojim dečkima, Juanu Carlosu i svima, iskrene čestitke'. rekao je Đoković pa nastavio.

'Što se mene tiče, nitko ne voli gubiti ovakve mečeve, ali kad se sve emocije stišaju, bit ću zahvalan. Dobio sam puno ovakvih gustih mečeva u karijeri, neka od njih sam trebao izgubiti, kao 2019. protiv Rogera Federera, tako da je sad to izjednačeno. Ovo su trenuci za koje radimo svaki dan, da možemo igrati na ovakvim turnirima, a ovo je jedan od takvih mečeva. Svaka čast Carlosu, ja idem dalje, nadam se još jači. Lijepo je vidjeti da se moj sin i dalje smije, da je još uvijek tu', rekao je Đoković i zastao. Tu su ga emocije slomile. Ubrzo se pribrao i rekao: 'Volim te i dobit ćeš veliki zagrljaj.'

  • +8
Finale Wimbledona 2023: Carlos Alcaraz - Novak Đoković, 16.7.2023. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Đokovićev govor možete pogledati OVDJE