rukometna liga prvaka

Domagoj Duvnjak s Kielom kreirao senzaciju u Ligi prvaka; Barcelona izbacila PSG

02.05.2024 u 22:25

Bionic
Reading

Rukometaši njemačkog Kiela napravili su pravi podvig u četvrtfinalu Lige prvaka. Momčad Domagoja Duvnjaka dostigla je devet golova zaostatka iz prve utakmice s Montpellierom (39:30) te je u uzvratu pobijedila 31:21 i izborila plasman na Final Four

Montpellier je u prvoj utakmici četvrtfinala slavio 39:30 i činilo se kako će Kiel u uzvratu imati nemoguć zadatak. Dostići i prestići deset golova razlike u ovom stupnju natjecanja Lige prvaka jednostavno je znanstvena fantastika.

No, Domagoj Duvnjak i njegov Kiel na kraju su ipak kreirali senzaciju te na svom parketu u uzvratu slavili s 10 golova razlike, bilo je 31:21, te su tako izborili plasman na Final Four!

Nakon prvih 30 minuta igre Kiel je imao pet golova prednosti (17:12) i činilo se kako od senzacije neće biti ništa. I u nastavku je Montpellier držao priključak, a u 45 minuti je bilo 'samo' 24:20 za Kiel.

A onda su Francuzi upali u 'crnu rupu', nisu izdržali pritisak te u posljednjih 10 minuta susreta nisu uspjeli zabiti niti jedan gol! A Kiel je iz napada u napad dostizao prednost i na kraju uspio!

Zadnji gol zabio je Eric Johansson dvije i pol minute prije kraja, a Šveđanin je bio prvi strijelac Kiela s ukupno osam golova. Sedam je zabio Bilyk, šest je dodao Reinkind, dok se naš Domagoj Duvnjak nije upisao u strijelce, ali je sjajno odradio svoj zadatak u obrani.

Za Montpellier je Pellas zabio šest golova, a naš Veron Načinović jedan.

Barcelona je nakon 30:22 pobjede u prvoj utakmici u Parizu i u drugom dvoboju bila bolja od PSG-a, ovoga puta u svojoj Blau Grani 32:31 (17:12).

Dika Mem je sa sedam golova predvodio Barcelonu, dok je Elohim Prandi zabio 10 za PSG.

Još u srijedu su se na završni turnir plasirali Aalborg i branitelj naslova Magdeburg.