što se događa?

Hajduk mora promijeniti ime! Razlog je stvarno bizaran...

30.04.2024 u 18:14

Bionic
Reading

Hajduk je poslao poziv dioničarima kluba za sudjelovanje na glavnoj skupštini društva koja će se održati 6. lipnja na stadionu Poljud. Na glavnoj skupštini mogu sudjelovati sve fizičke i pravne osobe koje su vlasnici barem jedne dionice kluba

Uz službeni poziv, poznat je i dnevni red skupštine, bit će prezentirano izvješće Uprave društva o stanju i poslovanju kluba u 2023. godini te izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova društva za 2023. godinu.

No, najzanimljivija je stavka dnevnog reda ‘donošenje odluke o izmjeni naziva društva". Naime, Hajduk mora uskladiti službeni naziv kluba sa Zakonom o sportu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2023. godine.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Razlog je stvarno bizaran... Naime, novi Zakon o sportu je napustio uporabu riječi ‘šport‘ i koristi se isključivo riječ ‘sport‘.

Aktualni službeni naziv kluba je ‘Hrvatski nogometni klub Hajduk Split, športsko dioničko društvo za športske djelatnosti‘, a prema Statutu kluba odluka o promjeni imena može se donijeti samo većinom, glasovima preko 95 posto dioničara društva!

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +26
32. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Tako bi novi službeni naziv kluba trebao glasiti ‘Hrvatski nogometni klub Hajduk Split, sportsko dioničko društvo za sportske djelatnosti‘.