supersport hnl

Hajduk preokretom pobijedio Goricu i oprostio se od Poljuda za ovu sezonu

19.05.2024 u 19:03

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka su na Poljudu nakon preokreta svladali Goricu 2-1 (1-1) u prvom nedjeljnom susretu 35. kola SuperSport HNL-a. Poveli su gosti golom Rukavine u 23. minuti. Sedam minuta kasnije Hajduk je izjednačio, a strijelac je bio Trajkovski. Hajduk je do preokreta došao u 64. minuti, a gol za 2-1 zabio je Pukštas

Hajduk je treći na ljestvici te je prekinuo niz od dvije ligaške utakmice bez pobjede. Gorica je ostala osma, a izgubila je petu prvenstvenu utakmicu u posljednjih šest nastupa.

Bila je ovo prva utakmica na Poljudu u kojoj je od prve minute za Hajduk zaigrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je igrao do 70. minute. U toj minuti za Splićane je zaigrao Dario Melnjak kojeg zbog teške ozljede nije bilo gotovo cijele sezone.

Prvu lijepu akciju Splićani su kreirali već u petoj minuti kada je, nakon svega, pucao Brekalo, ali gostujuća obrana je blokirala taj pokušaj. U uvodnom dijelu susreta najraspoloženiji je bio upravo Brekalo koji je imao još dva naleta prije nego su gosti iz Velike Gorice poveli.

U 23. minuti prizemnim udarcem domaću mrežu je zatresao Rukavina, inače igrač Dinama na posudbi u Gorici.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduku nije dugo trebalo kako bi izjednačio pa je samo sedam minuta kasnije, na povratnu loptu, dobro reagirao Trajkovski i pogodio za 1-1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dotad se igralo dosta živahno na Poljudu, a nakon izjednačujućeg pogotka ritam se prilično smirio i bez prave šanse se dočekao kraj prvog dijela. U nastavku susreta ništa se posebno na Poljudu nije događalo do 64. minute kada je Hajduk preokrenuo rezultat.

Iz okreta je pucao Pukštas, a lopta se odbila od Štigleca i prevarila gostujućeg vratara Radoševića za 2-1 domaćina.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Upravo je Pukštas bio najbolji igrač Hajduka u nastavku. Imao je mladi igrač domaćina još jedan dobar udarac u 80. minuti, ali rezultat se tada nije mijenjao. U nadoknadi je šansu za goste imao Blummel, no Hajduk je sačuvao vodstvo i tri boda.

Napomenimo i to kako su u 35. kolu Hrvatske nogometne lige djeca u pratnji nogometaša na svim utakmicama izašla su na terene u majicama Plazma Sportskih igara mladih, koje 21. svibnja obilježavaju dan osnivanja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2.750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju I u Sloveniji, čiji su savezi ovog vikenda na isti način pružili podršku.

  • +29
Hajduk - Gorica, SuperSport HNL (19.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

>> više statistike potražite OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore