SUPERSPORT HNL - 13. KOLO

Hoće li 13. Rudešu biti sretno? Zekićev debi u Opus Areni; evo gdje gledati današnje utakmice

28.10.2023 u 09:41

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su dvije utakmice 13. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 16 sati (MAXSport 1, MAXtv) Rudeš je u Kranjčevićevoj ulici domaćin Varaždinu, dok Osijek na Opus Areni (18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv) dočekuje Istru 1961

RUDEŠ - VARAŽDIN (16 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Rudeša još uvijek čekaju prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone. U prošlom su kolu pod novim trenerom Tonijem Golemom stigli do prvog boda, te se nadaju da bi im 13. kolo napkon moglo biti sretno.

'Nadamo se da može. U prošloj utakmici napokon smo uspjeli sačuvati mrežu, uzeli smo bod protiv Slaven Belupa. Dolazi nam u goste momčad Varaždina, koja je jako dobra, posebice u fazi napada. S puno kvalitete, s puno školovanih nogometaša. Nama trebaju bodovi, bez obzira tko dolazi. Imamo imperativ pobjede, moramo hvatati priključak prema Istri i sredini tablice', rekao je u najavi utakmice Rudešov trener Toni Golem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Osjeća li se kod igrača, nakon tog osvajanja boda, kakvo psihološko rasterećenje?

'Mogu reći da se kroz zadnja dva tjedna momčad stvarno dosta digla. Ja otkad sam došao, odradili smo 40-tak treninga, i moram reći da to sada izgleda bolje. Tako i komuniciram prema igračima. Zato i jesmo optimisti uoči ove utakmice, s obzirom na te treninge. Ekipa se diže, uzeli smo taj bod, iako nam on realno, s obzirom na bodovno stanje na tablici, ne znači previše. Puno više nam donosi u tom psihološkom smislu. I kada bi sve to uspjeli potvrditi pobjedom, bio bi nam to veliki poticaj', jasan je Golem.

U prvom ovosezonskom okršaju ovih klubova, Varaždin je slavio 2:0. Gosti u Zagreb dolaze u ulozi favorita, ali trener Varaždina Mario Kovačević svjestan je da opuštanja ne smije biti.

'Utakmica kao i svaka druga. Rudeš je prvoligaš, koji je zasluženo ušao u HNL. Nisu dobro ušli u sezonu pa onda svi protiv njih očekuju bodove, pa tako i mi. Ali svjesni smo da moramo odigrati ozbiljnu utakmicu. Rudeš se još traži, mijenjali su trenera, ali ima tamo dobrih, kvalitetnih igrača i toga smo svjesni, ja i moji igrači. Pripremamo se kao da je finale Lige prvaka. Jedino tako možemo do slavlja, jer ako ćemo ući podcjenjivački i misliti da će pobjeda doći sama od sebe, onda nemamo što tražiti. Stvarno cijenim Rudeš, igrali smo s njima u drugoj ligi i do posljednjeg je kola bila borba za prvu ligu', rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Zbog ozljeda neće moći računati na Vukušića, Brodića i Belcara, dok kapetan Postonjski ima tri žuta kartona.

'Gledamo sebe, radimo dobro i kvalitetno. Imamo problema, ali vjerujem da ćemo složiti dobru momčad, najbolju u ovom trenutku i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata. Par je igrača koji su malo bolesni ovih dana, sada je takvo vrijeme, ali nadam se da će sve biti dobro do subote i da ćemo se baciti na glavu kako bi pobijedili Rudeš'.

Sažetak utakmice Varaždin - Rudeš 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

OSIJEK - ISTRA 1961 (18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Trener Zoran Zekić imao je uspješan povratnički debi na Osijekovoj klupi. Njegova je momčad u prošlom kolu svladala Hajduk na Poljudu, te je jasno da protiv istre 1961 Kohorta očekuje - isključivo nova tri boda.

'Tjedan pripreme pred Istru 1961 je prošao zadovoljavajuće, nadam se da ćemo to i potvrditi na samoj utakmici. U životu nema garancije za puno stvari, posebno u nogometu, ali mislim da smo napravili dobre preduvjete za ovo što slijedi. Nakon Hajduka smo mirne glave, svjesni smo da smo tamo imali i nedostataka, ali i dobrih detalja. Ne želim ništa mijenjati po pitanju pristupa i shvaćanja nogometa, nadam se dobroj posjeti i podršci, ali i da u svemu tome budemo pametni. Za sada još uvijek igramo nogomet kakav možemo igrati, a za bolje stvari ćemo čekati neko vrijeme', rekao je Zekić.

Strateg Bijelo-plavih naglasio je da će od momčadi tražiti pristup identičan onome na Poljudu.

'U ovom trenutku, dok nekim igračima ne pronađemo prave pozicije, nećemo moći igrati visoki pressing i toga u ovom trenutku svi moramo biti svjesni. Napredujemo, neki igrači su se kroz ovaj tjedan jako digli po pitanju rada, neki na žalost nisu, ali to je takav proces. Imamo ideju za Istru 1961 koja teži igri, posjedu, kratkim pasevima, teže traženju prostora u među linijama. Moramo biti spremi na sve to i pripremiti sebe na najbolji mogući način. Neki igrači su još uvijek zakočeni, u nekom strahu, pa mislim da ćemo s vremenom biti još bolji kao momčadi, ali i oni kao pojedinci'.

  • +42
Hajduk - Osijek, SuperSport HNL, 22.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

U prvom ovosezonskom srazu u Puli, a koji je završio bez pobjednika 4:4, obje su momčadi imale druge trenere. Sada je na klupi Zeleno-žutih David Catala Jimenez.

'Još jedan veliki izazov je pred nama. Velika utakmica protiv jake ekipe, što je ujedno i nova prilika za nas. Gledamo pozitivno na utakmicu jer dobro treniramo i dobro radimo, idemo u Osijek pokušati uzeti tri boda', rekao je Španjolac, te nastavio.

'Znamo da Osijek ima brze igrače, da su dobri u kontra napadima i moramo na to biti spremni. Naš cilj je postići visok pritisak i suočiti se. Bod koji smo uzeli protiv Rijeke ne znači puno na bodovnoj tablici, i dalje smo u dosta lošoj situaciji, ali puno je značio za nas mentalno, dao nam je novu energiju da se lakše suočimo s nadolazećim utakmicama. Nakon što smo primili gol od Rijeke mi smo pokazali reakciju, i takav mentalitet trebamo imati i protiv Osijeka. Dečki su jako dobri na treninzima, ovo nam je sad nova prilika da narastemo kao tim, spremni smo za utakmicu u subotu', poručuje trener Catala.

sažetak utakmice Istra 1961 - Osijek 4:4 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore