ČEKAJU GA NAJBOLJI

Hrgoviću se nakon Usikove pobjede otvara prilika karijere; evo što to znači za njega

19.05.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Hrvatski boksač sa zanimanjem je pratio borbu za apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

Oleksandar Usik postao je sinoć apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Rijadu na bodove nakon 12 rundi pobijedio Britanca Tysona Furyja

Ukrajinski boksač slavio je podijeljenom odlukom sudaca 2-1, a meč je sasvim sigurno s posebnim zanimanjem pratio i hrvatski boksač Filip Hrgović.

Njemu bi Usikova pobjeda mogla pružiti priliku karijere. O čemu je riječ? Usik je sada objedinio sve naslove, uključujući i IBF-ov prema kojem je Hrgović izazivač u teškoj kategoriji. Fury je nakon sinoćnjeg poraza aktivirao klauzulu za revanš protiv Usika, a on će vjerojatno na raspored doći u listopadu.

U tom slučaju Ukrajinac neće moći braniti IBF pojas te će se organizirati borba za naslov svjetskog prvaka. Postoji velika vjerojatnost da će to biti upravo Hrgovićeva borba s Danielom Duboisom koja je na rasporedu 1. lipnja u Rijadu.

U slučaju da Hrgović pobijedi, otvara mu se mogućnost i meča s Anthonyjem Joshuom. Naime, organizatori iz Saudijske Arabije najavili su tu borbu za kraj lipnja. Nakon toga bi pobjednik iz te borbe trebao u ring protiv pobjednika revanša između Usika i Furyja.

Drugim riječima, Hrgoviću se konačno pokazala šansa da pokaže što može protiv najboljih boksača današnjice.