OPET ISPRIČAO MILIJUNIMA

Ljutiti Shaquille O'Neal gušenjem uspavao brbljavog Giričeka

03.09.2015 u 07:00

Bionic
Reading

U TV emisiji 'NBA Open Court' svaki od bivših poznatih igrača trebao je izdvojiti svog najzabavnijeg suigrača. Legendarni Grant Hill izabrao je 216 cm visokog Shaquillea O'Neala, a usput je detaljno ispričao i jednu anegdotu iz svlačionice Phoenix Sunsa u kojoj se dotakao i bivšeg hrvatskog reprezentativca Gordana Giričeka

S osmijehom na licu Grant Hill, koji se nakon uspješne karijere koju je kao igrač Los Angeles Clippersa završio 2013. posvetio vođenju emisije 'Inside The NBA', ispričao je do detalja milijunima gledatelja zaista bizarnu anegdotu iz 2008. u kojoj su sudjelovali 155 kg teški O'Neal i naš Giriček kojeg je očito prema Hillovim riječima koštao brz jezik. Treba reći kako je ovu anegdotu prvi put Hill kratko spomenuo u prosincu 2013. u svojoj emisiji 'Inside The NBA', ali tada nije išao u detalje.

'Imali smo važnu utakmicu protiv Dallasa i u tom trenutku smo se borili za mjesto u doigravanju. Na sastanku prije utakmice otišao sam u toalet i vratio se, a Gordan Giriček ležao je na podu! Trener ga je pokušao probuditi, a što se dogodilo? Kazali su mi: Shaq ga je ugušio! Samo 18 minuta prije nego što smo morali na parket, Shaq ga je snažnim zagrljajem uspavao i bacio u nesvijest. A zašto? Jer je navodno previše pričao, jer je govorio neke gluposti Shaqu. Na kraju se Shaq nije ni branio već je samo rekao: Aha, rekao sam mu da se ne zaje**** sa mnom!', ispričao je u TV studiju 42-godišnji Hill koji je s Giričekom i O'Nealom igrao za Phoenix Sunse (video u prilogu).

Treba također reći kako je O'Neal, vlasnik četiriju prstenova prvaka NBA, u to vrijeme slovio kao jedan od najboljih igrača lige te daleko najdominantniji centar na svijetu dok je Giriček bio novo ime u svlačionici (u Phoenix je stigao u ožujku 2008. iz Philadelphije). Međutim, također je poznato kako je Shaq veliki zabavljač i vrlo duhovit čovjek kojeg i danas ljubitelji košarke širom SAD-a - obožavaju.

Naravno da kamere nisu zabilježile ovaj bizarni incident, a zanimljivo je spomenuti kako se Giriček nekoliko tjedana kasnije, kada je NBA sezona završena, vratio u Europu potpisavši ugovor za turski Fenerbahce. Prije nešto manje od dvije godine Giriček je za Večernji list čak i komentirao ovaj slučaj.

'S vremenom se te priče isfriziraju, a ta priča zapravo ide ovako: kakoje Shaq završio školu za pričuvnog policajca (šerifa), a i voliborilačke sportove, htio se pohvaliti poznavanjem zahvata gušenja. Dasmo se posvadili, nikad mu ne bih dopustio da mi priđe s leđa, no kakoje to trebala biti demonstracija zahvata, ja sam ga pustio da to pokažena meni. Na koncu se on malo zanio, nije me onesvijestio, ali meošamutio do te mjere da više nisam bio siguran na nogama. Tek tada samse ja njemu obratio oštrijim tonom rekavši mu nešto u stilu da je đubre', kazao je Giriček.

Što se točno dogodilo tog dana u svlačionici Sunsa, znaju očito samo Shaq i Gira. Međutim nejasno je zašto je Hill ponovno, ovaj puta do detalja, opisivao uz osmijeh ovaj bizaran događaj te se na jedan način narugao s našim košarkašem. Od svih aktera još se jedino ogromni Shaq nije oglasio.