SVE VODI PREMA TOME

Ova vijest pokazuje kako će se najvjerojatnije rasplesti situacija oko prvog igrača svijeta Novaka Đokovića i Australian Opena

07.12.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Novak Đoković imenovan je u reprezentaciju Srbije za ATP Cup u Sydneyu koji je na rasporedu u siječnju sljedeće godine. Ta informacija povećala je šanse da će prvi igrač svijeta igrati na Australian Openu

Organizatori trećeg izdanja ATP Cupa tvrde da se Đoković obvezao za nastup na turniru sa 16 reprezentacija koji je zakazan od 1. do 9. siječnja.

To je potvrđeno priopćenjem za javnost ATP-a nakon ždrijeba u utorak, koje je otkrilo da su Novak Đoković (1. na svijetu) i Daniil Medvjedev (2.) najbolje rangirani pojedinačni igrači Srbije, odnosno branitelja naslova Rusije.

Nagađanja o tome hoće li se Đoković natjecati na Australian Openu 2022. pratila su ga mjesecima, s obzirom da svi igrači koji dolaze u Melbourne Park moraju biti u potpunosti cijepljeni protiv Covid-19, a srpski tenisač je više puta odbijao objaviti svoj status cijepljenja.

Kako bi igrao bez cijepljenja u Sydneyu, vlada Novog Južnog Walesa morala bi podnijeti zahtjev za izuzeće, a Đoković bi morao proći 14 dana karantene po dolasku. Ista je opcija bila otvorena i za Australian Open, ali je viktorijanska vlada rekla da neće raditi nikakve iznimke ni za Đokovića.

  • +5
Mektić/Pavić - Đoković/Krajinović, 3. polufinalni meč Davis kupa, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Đoković je nekoliko puta ponovio kako nije siguran hoće li igrati na Australian Openu, ali po ovome izgleda da je popustio pa će prvi Grand Slam sezone vidjeti najboljeg na svijetu koji je taj turnir osvajao rekordnih devet puta.

Podsjećamo, ako neće biti cijepljen, Đoković bi morao stići u Sydney do 16. prosinca kako bi završio obveznu 14-dnevnu karantenu za necijepljene putnike prije početka natjecanja 1. siječnja. Ranije je govorio o zamkama karantene prije igranja turnira, a njegovo uključivanje u pripremni događaj za Australian Open čini vjerojatnim da namjerava loviti 10. naslov u Melbourneu od 17. siječnja.

Uz Đokovića, Srbiju će na ATP Cupu predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Čačić i Matej Šabanov, a Srbija se natječe u skupini A s reprezentacijama Norveške, Čilea i Španjolske.

Na ATP kupu neće sudjelovati samo dvojica igrača od 20 najboljih na svijetu, a to su Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer.

Naslov će braniti selekcija Rusije koja će igrati u istom sastavu u kojem su osvojili Davis Cup, s drugi tenisačem svijeta Danilom Medvjedevim i Andrejem Rubljovom.

ATP Cup održat će se od 1. do 9. siječnja, a Hrvatska ne sudjeluje na ovom natjecanju.