RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Sigurdsson s popisa izostavio Karačića, Gojuna, Glavaša... Evo objašnjenja

06.05.2024 u 17:21

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni izbornik Dagur Sigurdsson okupio je u ponedjeljak izabranu vrstu i počeo kratke, dvodnevne pripreme prije puta u Norvešku na Gjensidige kup, na kojem uz Hrvatsku još nastupaju Norveška, Danska i Argentina

"Opet imamo kratko vrijeme za pripreme, imat ćemo u ponedjeljak i utorak tri treninga prije leta za Norvešku gdje nas čekaju jaki spranici - Norveška, Danska i Argentina", kazao je Sigurdsson.

"Mislim da je ovo prvi dio priprema za Olimpijske igre, želim vidjeti kako se tim razvija. Dat ćemo igračima priliku da se pokažu i pokušati dobiti neke utakmice", nastavio je izbornik.

"Želim rotirati igrače, upoznati ih. Zato sam neke izostavio, ali misli su mi da imam 30-35 igrača na raspolaganju. Ovo je dobra prilika da se pozovu neki igrači, da ih se motivira. Možda će nas neki iznenaditi ali to samo da rotiram, to je jedini razlog", dodao je.

Hrvatski izbornik pozvao je ovo okupljanje 21 igrača. U odnosu na dva zadnja okupljanja, ima nekih promjena, jer na popisu nisu: Igor Karačić, Filip Glavaš, Jakov Gojun, Lovro Mihić. Nitko od njih nije otpisan, već je želja izbornika da proširi bazu i vidi s kim u budućnosti može računati. Tako su se na ovom popisu našli: Fran Mileta, Ivano Pavlović, Ilija Brozović, a tu je i povratnik David Mandić. Nažalost, od pozvanih igrača, izbornik neće moći računati na Tina Lučina koji je ozlijeđen. Treninzima će se priključiti Niko Franković, igrač Zagreba i Josip Šimić, igrač Potsdama, koje izbornik na treninzima želi testirati.

Marin Šoštarić ističe kako on i suigrači jedva čekaju te tri utakmice na Gjensidige kup koje će im puno dati jer se radi o jakim suparnicima.

"Prijateljske utakmice su dobar trening, radit ćemo puno rotacija i pokazati neke stvari: Ti jaki protivnici će nam pokazati što trebamo popraviti, moramo još puno raditi s izbornikom da dođemo do nivoa koji on želi od nas", rekao je Šoštarić.

Marin Jelinić također smatra da će izbornik i grači ovo okupljanje i turnir dobro iskoristiti za Olimpijske igre.

"Čekaju nas pripreme i upoznavanja, vidjet ćemo što želi od nas u tri utakmice u četiri dana. Nadam se da ćemo svi ostati zdravi, ali ćemo iskoristiti turnir s jakim protivnicima. Mislim da ćemo tu moći ispoštovati neke izbornikove zamisli i dogovoriti se kako ćemo i što raditi dalje", zaključio je Jelinić.

Riječ je o turniru na kojem nastupaju tri domaćina budućeg Svjetskog prvenstva 2025. godine, odnosno Argentina koja je već ranije izborila to pravo na prvenstvu Južne Amerike.

Reprezentacija se okupila u Westin hotelu, gdje će boraviti do srijede, trenirati u Kutiji šibica, a zatim putuje u Norvešku. Gjensidige kup najjači je turnir ovoga tjedna u svijetu. Prvi nastup Hrvatska ima u četvrtak, 9. svibnja u 19.15 protiv domaćina Norveške. U subotu 11. svibnja, u 13.45 očekuje je Argentina te na kraju u nedjelju 12. svibnja u 14.15, svjetski prvak Danska.

Popis reprezentacije za Gjesnidige kup:

Matej Mandić (RK ZAGREB), Dominik Kuzmanović (RK NEXE),Filip Ivić ((CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL),Marini Jelinić (OTP BANK – PICK SZEGED), David Mandić (MT MELSUNGEN),Mario Soštarić (OTP BANK – PICK SZEGED),Fran Mileta (TUS VINNHORST e.V.),Marko Mamić ((SC DHfK LEIPZIG),Zvonimir Srna (RK ZAGREB),Domagoj Duvnjak (THW KIEL),Luka Cindrić (CS DINAMO BUCURESTI), Filip Vistorop (HBW BALINGEN – WEILSTETTEN),Ivano Pavlović (RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI),Ivan Martinović (MT MELSUNGEN),Luka Lovre Klarica (RK ZAGREB),Mateo Maraš(MOL TATABANYA KC),Veron Načinović (HB MONTPELLIER),Marin Sipić (HC KRIENS – LUZERN),Nikola Grahovac (HBW BALINGEN – WEILSTETTEN),Ilija Brozović (TSV HANNOVER – BURGDORF)