vraća se

Stipe Miočić se napokon oglasio i ima samo jednu želju: Čekat ću, ne zanima me

10.05.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Posljednja borba mu je otkazana zbog ozljede Jona Jonesa, no sada napokon imamo novosti po pitanju potencijalnog susreta

UFC-ova teška kategorija doživjela je značajnu promjenu krajem 2023. godine, što je izazvalo zbrku među ljubiteljima borilačkih sportova.

Krenimo od početka. Jon 'Bones' Jones generalno je prihvaćen kao najveći borac u povijesti UFC-a. Legendarni Jon Jones vratio se u oktogon nakon trogodišnje pauze i prelaska iz poluteške kategorije u tešku kategoriju na UFC-u 285 u ožujku 2023. godine.

U impresivnom povratku, Jones je savladao Ciryla Ganea gušenjem giljotinom već u prvoj rundi, osvojivši tako upražnjeni naslov prvaka. Ovaj naslov bio je prethodno napustio bivši prvak, Francis Ngannou, koji je ranije te godine otišao iz promocije kako bi se posvetio boksu i pridružio se Professional Fighters League (PFL).

Jonesov sljedeći plan bio je obraniti svoj novostečeni naslov protiv jednog od najuspješnijih teškaških boraca, Stipe Miočića, na UFC-u 295 u studenom 2023. godine. Međutim, sudbina je imala drugačije planove. Nažalost, Jones je doživio ozljedu prsnog mišića koja ga je spriječila da se bori protiv Miočića, izazivajući time neočekivanu situaciju u teškoj kategoriji.

Sada se prvak s najviše obrana naslova u teškoj kategoriji, Stipe Miočić, napokon oglasio putem Jaxxon Podcasta po pitanju njegovih planova i eventualnog datuma za borbu protiv Jonesa. Smatra kako mu pojas prvaka uopće nije bitan te da je sama borba dovoljna.

'Ne zanima me titula. Samo se želim boriti protiv Jonesa. Može to biti samo borba nas dvojice, bez ikakvih titula. Naravno da sam ja prokleti idući izazivač. Čekat ću, ne zanima me, želim tu borbu. UFC je govorio o srpnju, no to više nije u igri. Čini se da bi studeni u New Yorku ponovno mogao biti opcija', kazao je Miočić.

Ovaj meč bio bi borba za naslov najboljeg borca ikada jer oba teškaša imaju dovoljno argumenata za tu titulu, no preostaje jedino vidjeti tko bi pobijedio kada bi se susreli u oktogonu.