KVALITETA PRIJE KVANTITETE

Bethesdu (za sad) ne zanima Skyrim 2

29.06.2015 u 01:09

Bionic
Reading

Obožavatelji čuvene sandbox eskapade Skyrim morat će se, izgleda, prilično načekati prije nego što ugledaju nastavak...

S obzirom na to da trenutačno čekamo na novi nastavak sage Fallout, logično bi bilo zapitati se što tvorci planiraju napraviti s još jednim velikih hitom - The Elder Scrolls: Skyrim. Potpredsjednik marketinga Pete Hines nedavno je za GameTral izjavio kako fanovi Skyrima mogu čekati.

Novi Elder Scrollsi definitivno nisu na listi prioriteta tvrtke upravo zbog prirode razvoja ovakvih naslova. Bethesda, čini se, doista ne vjeruje u naslove koji izlaze svake godine te (štoviše) smatra da čak nanose štetu franšizi.

Ekipa se skoro nikad s našim franšizama ne sprda koristeći vic tipa 'kada će izaći drugi Skyrim?' Razlog ovome je u načelu to da biste Skyrim 2 ili čak Skyrim 3 gledali na policama... Evo, u vrijeme kad vodimo ovaj razgovor, da se radi o drugom izdavaču. Oni bi bez kompleksa ispljunuli Skyrim 2, 3 i 4 jednom godišnje. Mi u Bethesdi jednostavno funkcioniramo na drukčiji način. Mi nismo izdavač koji se koncentrira na igre koje mislimo izbaciti tijekom idućih 25 godina', kaže Hines.

'Bavimo se manjim stvarima, ne izbacujemo stvari u velikim brojevima već se koncentriramo na kvalitetu. Sve što radimo treba biti vrijedno spomena. Istina, možda ćemo promijeniti način na koji reklamiramo igre, no nipošto način na koji ih proizvodimo.'