NE POSUSTAJU

Hakeri upali u Evernote

04.03.2013 u 12:03

Bionic
Reading

Popularni servis za pohranu i dijeljenje bilješki online zatražio je od svojih korisnika promjenu lozinki nakon što su mu u sustav upali hakeri

Kalifornijska tvrtka ima oko 50 milijuna korisnika i prilično je raširena među korisnicima Androida. Njena aplikacija služi kao osobni planer online, u kojem možete pohraniti bilješke, video zapise, fotografije, web stranice i slično u računalnom oblaku.

Objavili su kako su hakeri uspjeli pristupiti korisničkim imenima, adresama e-maila i enkriptiranim lozinkama. Tvrde kako nema dokaza o tome da su podaci o kreditnim karticama i pohranjeni sadržaji bili ugroženi.

Sumnjive aktivnosti su otkrivene i blokirane, a čini se kako je bila riječ o usklađenom nastojanju da se pristupi zaštićenim dijelovima servisa. Iako kažu da je njihova zaštita podataka čvrsta, svejedno su poduzeli dodatne mjere sigurnosti, što je uključivalo i resetiranje lozinki.

Ispričali su se korisnicima, rekavši kako se ‘takve gnjavaže daleko češće događaju u drugim većim servisima’.

Evernote se tako pridružio Appleu, Facebooku, Twitteru i drugim servisima online koji su se našli na udaru hakera zadnjih tjedana.