I ZA LJETO

Mercedes-Benz E klasa kabrio spremna je i za zimu

04.03.2017 u 09:26

Bionic
Reading

Mercedes-Benz je upotpunio svoju gamu E-klase s predstavljanjem kabrio modela koji slijedi limuzinu, karavan, coupe i E-Terrain izvedbe

Smješten između manje i pomalo sportske C-klase i većeg i otmjenijeg S-klase kabrioleta, E-klasa Cabrio zadržava liniju i oblik tijela svoje coupe braće prolijevanjem metalnog vrha za sklopivim platnenim krovom. Rezultat je vrlo elegantno obličje automobila, od kojih bi dizajn trebao izdržati test vremena, kao i kod modela W124, naprimjer.

No, za razliku od njega ova je E klasa kabrio spremna i za zimu, ne samo za ljeto. Po prvi put će Mercedes kupcima pružiti mogućnost pogona na sve kotače, koji se naziva 4Matic. Kao i prije, nova E-klasa cabrio može se opcionalno opremiti s Aircap sustavom koji smanjuje vrtloženje zraka sa spuštenim krovom te  i Airscarf sustavom grijanja vrata vozača i putnika, kao i nizom drugih mogućnosti.

E-klasin platneni krov dostupan je u tamno smeđoj, tamno plavoj, tamno crvenoj ili crnoj boji, a može biti u potpunosti otvoren i zatvoren u 20 sekundi kada vozite brzinom do 50 kilometara na sat. Kad je spremljen prtljažnik je obujma 310, a kad je krov u funkciji Mercedes-Benz E klase kabriolet nudi razumnih 385 litara obujma prtljažnika.

Povećanje vanjskih dimenzija (123 mm duži, 74 mm širi) zajedno sa 113m dužim međuosovinskim razmakom od prethodne E-klase Cabrio, daje novom modelu više prostora, od čega putnici na stražnjoj klupi dobivaju dodatnih 102 mm prostora za noge.

Mercedes-Benz E klase kabrio Autor: Mercedes-Benz

Nijemci nisu u potpunosti detaljizirali specifikacije, ali su rekli da će Sjeverna Amerika dobiti 3.0L V6 turbo motor uparen sa standardnim 9G-TRONIC devet brzinskim automatskim mjenjačem, koji razvija 329 KS u E400 Coupeu. E50 AMG varijanta s više od 400 konja iz 3.0 L V6 turbo, bi također trebala biti u ponudi.

Na drugim tržištima, poput Europe, očekuje se sličan sastav benzinskih i dizelskih motora kao kod coupea, uključujući dvolitarski turbo benzinski i dizelski četverocilindarski za 241 KS snažni E300 i ulazni model snage 191 KS E220d. 

E-klasa Cabrio imat će prvi javni nastup na salonu automobila u Ženevi i ići će u prodaju u drugoj polovici godine.

  • +35
Mercedes E klase kabriolet Izvor: Promo fotografije / Autor: Daimler AG - Global Communications Mercedes-Benz Cars