APLIKACIJE

Microsoftova umjetna inteligencija slijepima pomaže 'vidjeti' fotografije

13.03.2019 u 09:43

Bionic
Reading

Mobilna aplikacija koja umjetnu inteligenciju koristi za pomaganje slijepima u svakodnevnom životu od sada može analizirati digitalne fotografije te korisniku opisati što se na njima nalazi

Microsoftova računalna aplikacija za vid namjenjena slijepima i osobama sa slabim vidom pod imenom Seeing AI s najnovijom nadogradnjom postala je još korisnija. Kompanija je u aplikaciju za iPhone i iPad dodala opciju istraživanja fotografija jednostavnim dodirom. Sve što treba napraviti je dodirnuti sliku na ekranu i program će vam glasom opisati što se nalazi na slici, uračunavši u to i međusobni odnos predmeta u sceni.

Opise je moguće dobiti kroz Scene značajku koja snima vlastite fotografije, kao i putem galerije fotografija samog uređaja ili drugih sličnih aplikacija (pomoću izbornika opcije).

Novitet kod najnovije verzije aplikacije je i podrška za iPad. Razlog, naravno, ne leži u veličini ekrana već u svakodnevnoj primjeni na radnim mjestima gdje nije moguće koristiti smartfon. Pored ove dvije značajke, Microsoft je uveo i nekoliko malih poboljšanja poput podešavanja redoslijeda kanala i bržeg pristupa prepoznavanju lica.

Seeing AI možete skinuti ovdje.

TEHNO SAVJETI

Pet lakih načina na koje otkriti tko vas traži online

Pogledaj galeriju