OPET SE PRIČA

Novi iPhone stiže 12. rujna?

31.07.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Apple za taj datum navodno priprema poseban događaj tijekom kojeg bi mogao napokon predstaviti novu generaciju iPhonea. Pametni telefon mogao bi krenuti u prodaju devet dana kasnije

O pojavi iPhonea 5 već se dulje nagađa. No 12. rujna kao datum lansiranja na tržište navodi više izvora koji su se dosad uglavnom pokazali kao vjerodostojni, poput siteova All Things Digital, The Loop i drugih.

Istine radi, ne spekuliraju svi da će jabučari tada predstaviti novi uređaj. Ali taj je datum u skladu s brojnim spekulacijama prema kojima će se novi pametni telefon pojaviti ove jeseni, kao i s izvješćima da je proizvodnja već počela. Uz to, Apple obično predstavlja nove uređaje u tom dijelu godine još od pojave iPoda u listopadu 2001. godine.

Novi iPhone, piše Computerworld, vjerojatno će se pojaviti zajedno s poboljšanjima za iTunes te boljim mogućnostima povezivanja. Moguće je i da će ubaciti i neki oblik pretplate na televizijski sadržaj, isprva samo za tržište SAD-a, kao pripremu za Appleov televizor, koji bi trebao doživjeti premijeru iduće godine.

Jabučari bi u to vrijeme mogli izbaciti na tržište i novi iPod nano, zaslona dijagonale 7,85 inča (19,9 centimetara), kao i novi model iPod toucha. Govorka se i o tanjem iPadu.