SVI STE POZVANI

Osijek će dobiti regionalni robotički uradi-sam sajam

29.02.2016 u 10:52

Bionic
Reading

Osijek Mini Maker Faire 2016 je prvi događaj takve vrste u Hrvatskoj i šire u regiji. Radi se o kombinaciji sajma, konferencije i festivala u sklopu koje možete pokazati ideje i kreacije te podijeliti znanje s drugima

Ako radite na projektima koji uključuju robotiku, mikrokontrolere, računala, elektroniku, RC uređaje, virtualnu stvarnost, 3D printanje, lasere, raketarstvo, avio, auto i ino modelarstvo, stare obrte, interaktivnu umjetnost, zelene tehnologije, električne automobile, interaktivne igračke, sve vrste strojeva (što neobičnije, to bolje), održivu proizvodnju hrane i slično, prijavite se kao izlagači ili voditelji radionica.

Izlagači mogu biti tehnološki entuzijasti, hobisti, znanstvenici, umjetnici svih vrsta i dobi, odnosno svi skloni inventivnosti, kreativnosti i sam svoj majstor pristup stvaranju.

Sajam će biti održan 14. svibnja u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku, Istarska 3, od 10 do 18 sati. Ulaz je besplatan.

Prvi Maker Faire je održan u kalifornijskom San Mateu u Sjedinjenim Državama 2005. godine. Prošle godine ponudio je više od 1.100 izlagača i 145.000 posjetitelja.


Detroit, Kansas City, Atlanta, Milwaukee, Orlando, Pittsburgh, San Diego, Silver Spring, Ottawa, Lisabon, Pariz, Rim, Berlin, Newcastle, Hanover, Oslo, Trondheim, Seul, Singapur, Taipei, Tokio i Šenzen su domaćini većih događanja Maker Faire.

Osim njih, u svijetu trenutno postoji preko 120 manjih, neovisnih događanja, kojima će se od ove godine pridružiti i Osijek.

U gradu softvera i novih tehnologija nadaju se popuniti prazninu između Trsta, Beča, Atene i Istanbula te privući posjetitelje i izlagače iz šire regije, pa će tako biti i programa na engleskom jeziku.

Za posjetitelje su pripremili mnoštvo izložaka i interaktivnih radionica. Na jednoj od njih moći ćete, primjerice, naučiti lemiti i odnijeti potpuno funkcionalan i lijep elektronički modul.

Welcome to the Greatest Show and Tell on Earth