VIRTUALNI STRIPOVI

Poznata konferencija Comic Con ove godine dolazi u potpuno digitalnom formatu

20.07.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Okupljanje fanova stripova i znanstvene fantastike ove će godine dobiti virtualni format te će ga se moći pratiti pomoću računala

Ovogodišnje okupljanje ljubitelja stripova u San Diegu susrelo se, kao i većina drugih, sa neminovnom prijetnjom novog koronavirusa, što je organizatore potaknulo da cijeli događaj prebace u virtualni format. Comic Con će ove godine trajati od 23. do 26. srpnja te će umjesto centra za okupljanje koristiti moć interneta. Kalifornijski guverner Gavin Newsom rekao je još početkom godine da se u 2020. previše ne nada masovnim okupljanjima poput sportskih događaja, koncerata i sajmova.

Veliki događaj u Kaliforniji svake godine okuplja preko 135.000 posjetitelja koji bi ove godine imali vrlo velikih problema sa postizanjem društvenog distanciranja u nerijetko potpuno ispunjenim salama - Comic Con bilježi niz panela koji su, unatoč ograničenom prostoru, privukli nekoliko tisuća ljudi u samo jednu predavanonicu.

Posjetitelji koji su rezervirali kartu za ulazak tako su dobili dvije opcije - povrat novca ili kupnju karte za sljedeću godinu. Što se ovogodišnjeg Comic Cona tiče, on će se održati po novom rasporedu te će ga biti moguće pratiti putem službene stranice ili YouTubea.

Comic Con 2020 tako je preimenovan u Comic Con at Home te se za razliku od fizičkog izdanja prenosi od 22. do 26. srpnja. Raspored predavanja, panela i natjecanja moguće je pronaći na službenim stranicama događaja, što će zasigurno oduševiti ljubitelje stripova i znanstvene fantastike koji zbog udaljenosti i cijene ulaznice nisu mogli posjetiti sajam u jednom od njegovih 49 dosadašnjih izdanja.