iz disney kuhinje

Samsung otkrio još jednu novost za Galaxy S9 i njegovog velikog brata

21.03.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Samsung Electronics je objavio kako će korisnici njihovih najnovijih smarfona moći slati personalizirane Disneyeve likove koji će kopirati njihove radnje pomoću kamera. Osim para Mouse, uskoro dolaze emojiji Else i Anne iz Snježnog kraljevstva

Disneyeve likovi Mickey i Minnie Mouse uz koje su odrastale generacije, od sada je moguće koristiti u obliku AR (augmented reality) Emojija na Galaxy S9 i Galaxy S9+ pametnim telefonima, objavio je jučer Samsung Electronics. Emojiji će pratiti mimiku i pokrete koristeći se kamerama, a uskoro bi se paru Mouse trebali pridružiti i drugi animirani junaci iz Izbavitelja, Zootropole i Snježnog kraljevstva.

'Time što su naši likovi i priče dostupni na novim digitalnim platformama stvaramo svakodnevno Disney iskustvo gdje god da se naša publika nalazila, a to nam omogućuje osvajanje i novih generacija obožavatelja' izjavio je John Love, potpredsjednik Sektora za aplikacije u Disneyevoj tvrtki za proizvode široke potrošnje i interaktivne medije.

Iz Samsunga se nadaju kako će ovim potezom promijeniti način na koji se šalju poruke. Love je dodao kako Disneyevi emojiji pružaju inovativan pristup sadržajima za Galaxy S9 i S9+ i mogućnost unošenja čarolije u slanje poruka'.

Younghee Lee, direktorica marketinga i izvršna potpredsjednica tvrtke Samsung Electronics je objasnila zašto su se odlučili za Disneyeve likove.

Mickey i Minnie Mouse Emojiji Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung Eletronics

'Svakodnevno se u svijetu izmijeni više od šest milijardi emojija. Razvojem AR Emojija željeli smo kreirati uzbudljiv način komuniciranja i nov način oživljavanja animiranih slika. Znali smo da je Disney, kao kreator nekih od omiljenijih povijesnih likova, najbolji partner za naš pothvat. Otud ideja da i naši AR Emojiji postanu najsretnija lica na svijetu te da našim korisnicima omogućimo pristup najpopularnijim likovima koje sada mogu dijeliti putem različitih platformi.

  • +17
Samsung predstavio novi S9 i S9+ u Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Emojiji koriste tehnologiju dubinskog učenja i prepoznavanja lica kako bi mapirali više od 100 karakteristika svakog od njih. Tako stvaraju trodimenzionalnu kopiju lica omogućavajući korisnicima stvaranje zabavnih, unikatnih poruka. Imaju osamnaest tvornički ponuđenih naljepnica ili stickera u standardnom AGIF formatu, koje se mogu dijeliti sa svima, bez obzira na to koji pametni telefon posjeduje primatelj poruke. Kada korisnici nađu emoji koji im se uistinu sviđa mogu ga postaviti da im bude prikazan na njihovom stalno uključenom (Always On) ekranu kako bi ga vidjeli svaki put kad uključe zaslon.