MALO MIRA

Twitter je upravo odobrio jednu vrlo zanimljivu značajku

25.11.2019 u 11:23

Bionic
Reading

Članovi popularne društvene mreže uskoro će moći skrivati odgovore drugih korisnika, a mnogi se brinu da bi ovakav pristup mogao dovesti do širenja cenzure

Twitter je konačno odlučio globalno uvesti dugo testiranu eksperimentalnu značajku. 'Hide Replies' odnosno skrivanje odgovora uskoro će biti dostupno svim korisnicima popularne društvene mreže.

Ova značajka radi tako da korisniku dozvoljava da skriva odgovore na svoje tweetove u slučaju da im oni idu na živce ili ih vrijeđaju. Značajka skrivanja prvo je bila dostupna u Kanadi te se polako proširila na Japan.

Odgovori koje sakrijete neće se u potpunosti sakriti, već ćete ih morati pritisnuti da biste ih pročitali - nešto vrlo slično Twitterovom potezu za skrivanje komentara koji koriste puno psovki.

Prema izvornom izvješću TechCruncha, Twitter je ovu značajku uveo u nadi da korisnici, ako koriste agresivnu dikciju, dobiju priliku dvaput razmisliti prije nego što objavu zapravo pošalju. Problem je, doduše, što takve odluke mogu dovesti do cenzure.

Kada bi korisnik ušao u objavu u kojoj se nalaze skriveni odgovori, dočekao ih je podsjetnik koji objašnjava novo pravilo. Prema reakcijama korisnika iz Japana, novi sustav ih je samo naživcirao i potaknuo da krenu čitati skrivene poruke. Globalna verzija nove značajke neće imati ovaj podsjetnik, već će nakon skrivanja poruke korisnik će moći odlučiti želi li blokirati i osobu koja je napisala uvredljiv odgovor.