NAJAVA

World of Tanks: Generals tenkovske bitke pretvorit će u kartaške

14.03.2015 u 06:43

Bionic
Reading

Ako volite TCG-ove, a fan ste World of Tanksa, ova nadolazeća igra mogla bi vas i te kako obradovati

Dobro upoznat s potencijalom free to play kartaških računalnih igara, Wargaming.net odlučio se pozabaviti vlastitom idejom o tome kako bi online TCG-i trebali izgledati. World of Tanks: Generals kartaška je igra smještena u 'svijetu' World of Tanks franšize, i to na više nego jedan način.

Generals u sebi sadrži tech tree sličan onome u ostalim Wargamingovim igrama, što znači da karte otključavate korištenjem unificirane valute golda, Xp-a i slobodnog Xp-a. A što je sa samom igrom? Pa, s obzirom na to da su Generalsi još u fazi testiranja, teško je zaključiti kako će konačna igra izgledati po pitanju balansa.

Što se same mehanike igre tiče, ona je relativno jednostavna. Dvije baze, odnosno dva igrača, pozicionirane su na suprotnim kutevima 5x3 mreže kojom vrludaju karte koje igrate iz ruke. Svaka jedinica, odnosno karta, ima statistike napada i zdravlja, a čitava priča začinjena je specijalnim efektima na kartama koje dramatično moduliraju tijek bitke

World of Tanks: Generals trailer

Pobjednik je onaj koji prvi spusti protivničko zdravlje na nulu. Igra će imati četiri frakcije, a to su SAD, S.S.S.R., Francuska i Njemačka. One su, kao što ste i pretpostavili, ekvivalent klasa u drugim igrama. Svaka od strana ima svoj specifičnu strategiju, iako planina karata koje možete otključati omogućuje da proizvedete svoj karakteristični i, nadamo se, uspješan špil.

Ono čime nas Wargaming planira obradovati su mnogobrojni modovi igre - od bitke za jednog igrača, preko PvP-a, klanskih ratova, turnira i povijesnih kampanja. Ove varijacije na vjerojatno najpopularniji PvP unijet će dinamiku koje mnoge druge kartaške igre nemaju.

Za kraj, tu je igrin glavni adut kojim se Generals misli podvući pod kožu apsolutno svim gejmerima koji nemaju pretjerano jake strojeve - igru ćemo igrati iz udobnosti web browsera. To bi mogao biti Generalsov glavni adut, uzmemo li u obzir činjenicu da se radi o vrlo pristupačnoj platformi.

Igra je trenutno u fazi beta testiranja, a mi vam u suradnji s Wargamingom kroz sljedeća četiri dana poklanjamo 20 beta kodova s kojima ćete igru moći zaigrati prije svih ostalih. Šifre ćemo obrađivati četiri dana nakon izlaska članka, tako da obavezno pratite našu Facebook stranicu kako biste na vrijeme uboli svoj dragocjeni kod!