GANGSTA PRETRAŽIVANJE

Za promjenu nemojte guglati već - 'gizuglajte'

14.01.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Gizoogle je samo po dizajnu isti kao Google, ali s njim nema nikakve veze. Informacije koje ćete dobiti na ovoj tražilici su točne, ali cijela tražilica i rezultati upita napisani su gangsterskim i reperskim slengom

Ako su vam rezultati na Googleovoj tražilici postali predvidljivi ili dosadni, možda je vrijeme da se okrenete njezinoj gangsterskoj verziji, koju su osnivači nazvali Gizoogle.

Iako je po dizajnu i mogućnostima gotovo jednak Googleu, Gizoogle i njegovi kreatori nemaju nikakve veze s divom iz Silicijske doline.

Ono po čemu se Gizoogle razlikuje od Googlea rezultati su upita koje korisnici ukucavaju u tražilicu. Informacije koje ćete dobiti točne su, ali cijela tražilica i rezultati upita napisani su gangsterskim i reperskim slengom.

Njihova Wikipedia se zove Wikipizzle, Twitter je Twizzle, ali i sve ostalo ima svoje 'gangstersko' ime. Kad u tu tražilicu ukucate nešto što zaista nema nikakve veze s rapom ili gangstom, rezultati su zaista jako zabavni.

Probajte s J. K. Rowling. Ona je na Gizoogleu spisateljica, ali nije napisala knjigu, već tekst za knjigu - Larry Potsmoker. I nije prodala 400 milijuna knjiga, već 400 mazilliona knjiga.

Kada citiraju nešto iz tiskanih medija i njima mijenjaju ime. The Guardian je tako 'Da Guardian', Sunday Times je 'Sundizzle Times', The Sun je 'Da Sun', ali i samo ime 'newspapers' (novine) ima svoj naziv na Gizoogleu - shitpapers.

Gangsta inačicama imena nisu pošteđeni ni poznati, pa ako budete na Gizoogleu tražili Baracka Obamu, vidjet ćete da su mu dali ime Barack Obizzay.

Gizoogle je osnovan 2005., a osnivač je bio John Beatty. Inspiraciju za 'gangsta Google' dobio je zbog stalnog korištenja reperskog slenga u razgovoru s prijateljima, ali ga je potaknula i TV-emisija Snopp Dogga na MTV-ju, 'Doggy Fizzle Televizzle'.

Tražilica je radila do 2011. i onda se ugasila. Međutim, u šest godina postojanja dobila je jako puno fanova koji su otkupili domenu, koja je u međuvremenu bila prodana jednoj kompaniji. Ovih dana stranica je ponovno postala vidljiva i aktivna.

Novi vlasnici na stranici ističu kako osobama mlađim od 13 godina preporučuju da budu u društvu starijih osoba kad posjećuju njihovu stranicu te da se jezik koji koriste može naći u većini pjesama i filmova koji se bave rap ili gangsta temama.