Ciklofil

Sindikat biciklista na Velesajmu kulture

16.12.2011 u 17:42

Bionic
Reading

Sve popularniji Sindikat, onaj biciklistički, na Velesajmu kulture održat će niz edukativnih bicklističkih predavanja. Njihov će nastup ovjekovječiti crtežima Dolores Krile te pokazati da je bicikl jedno od glavnih rješenja prometnih problema u gradu

Iako svaki dan očekujemo prve pahulje snijega, pravi biciklisti od vožnje ne odustaju. A oni najaktivniji, iz Sindikata biciklista naravno, osim vožnje, djeluju i na Velesajmu kulture koji se održava u Studenskom centru i koji traje do 18. prosinca. Tako su u petak 16. prosinca Dario Polančec i Iris Jeričević održali predavanja 'Zašto bicikl i biciklistički bonton' te 'Klimatske promjene i bicikl'. U ta smo dva predavanja dobili odgovor na pitanje zašto bicikl i saznali, jednom kad smo na biciklu, kako se ponašati.

U subotu 17.prosinca očekuje nas čitav niz edukativnih trenutka. U 14 sati u MM Centru Eugen Vuković i Vladimir Halgota održat će radionicu o tome 'Kako organizirati komunalni biciklistički servis' na temelju iskustava zagrebačke Biciklopopravljaonice, od 15 sati će Ružica Vrdoljak, u istom prostoru, održati predavanje na temu 'Biciklistički aktivizam na društvenim mrežama', dok će Marijan Sutlović govoriti o zimskom bicikliranju.Od 17 do 21 sat u predvorju menze možete pohoditi radionicu 'Bic Pop Show - upoznaj svoj bicikl', na kojoj možete naučiti nešto više o svom omiljenom metalnom ljubimcu - kako ga popraviti, urediti i održavati.

Putopisna projekcija 'Svijet na dva kotača' održat će se u nedjelju u 15 sati, a zamišljena je kao prikaz putovanja biciklom od Zagreba do otoka Cresa, Beograda te Budimpešte, s pripadajućim pričama predavača koje prate fotografije. Svoja iskustva s biciklističkih putovanja s publikom će podijeliti Domagoj Dodig, Ivan Čale, Nikola Vrdoljak i Dario Polančec. U nedjelju u 19.30 sati možete posjetiti radionicu 'Dan na biciklu u Zagrebu' - riječ je o radionici korištenja foto i videomaterijala u istraživanju biciklističke kulture. I na kraju, u Sindikat biciklista možete se učlaniti na Velesajmu kulture.