rat na društvenim mrežama

Borzan okrznula Plenkovića, HDZ žestoko uzvratio: A kako Europa gleda na ovo?

03.05.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Europarlamentarka i potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan izjavila je da se na razdvajanje manjinaca i odlazak s ekstremno desnom opcijom u Europskom parlamentu gleda negativno, gotovo skandalozno. Nakon njene izjave HDZ se oglasio na Facebooku

Biljana Borzan gostovala je u emisiji Večernjeg TV, a s njom je razgovarala novinarka Petra Maretić Žonja. Tijekom intervjua europarlamentarka je rekla da sve demokratske snage u EU parlamentu 'negativno, gotovo skandalozno' gledaju na razdvajanje manjinaca i odlazak s ekstremno desnom opcijom.

'Nažalost, to ne bi bila novost jer se dogodilo i u Italiji i Švedskoj. U svakom slučaju, izaziva negativno pozicioniranje onih koji u tome sudjeluju. Plenković sigurno za svaki svoj potez pazi kako će se promatrati s nacionalnog, ali i europskog nivoa. I u tom smislu to je priličan problem', rekla je Biljana Borzan.

Tim povodom oglasio se HDZ. 

'Kako onda u Europskom parlamentu gledaju na posrnulog partijca Grbina, koji toj istoj 'ekstremno desnoj opciji' – kako je naziva gđa Borzan – nudi koaliciju s ljevicom kako bi pokušao spasiti sebe i SDP? Kako tek u Europi gledaju na to što se 'progresivna' eurozastupnica klanja Milanoviću, što bespogovorno slijedi Kršitelja Ustava koji želi prebaciti Hrvatsku u ruski kamp? Koji kao po tekućoj vrpci vrijeđa ne samo manjine, nego i EU, NATO, SAD, cijeli demokratski Zapad. Koji balkanski prostači i svakodnevno nas svađa s civiliziranim svijetom. Zadivljujuća je ta ljevičarska lakoća dvostrukih kriterija i licemjerja', napisali su iz HDZ-a.