predstavljanje u rijeci

Butković: Hrvatska bolja, uspješnija i sigurnija nego prije osam godina

03.04.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Potpredsjednik HDZ-a i nositelj liste u 8. izbornoj jedinici Oleg Butković ustvrdio je na predstavljanju kandidata s liste u Rijeci da je Hrvatska bolja i uspješnija, uređenija i stabilnija unutar svojih granica i međunarodno više nego prije osam godina

Butković je na predstavljanju u srijedu istaknuo da je to postignuto unatoč teškim izazovima, poput pandemije ili potresa.

Hrvatski građani žive bolje i sigurnije nego 2016., a u protekla dva mandata HDZ-ovih vlada je ostvaren ulazak Hrvatske u eurozonu i šengenski prostor, Pelješkim mostom je spojena Hrvatska, a uskoro dolaze i višenamjenski avioni, rekao je Butković.

Uz to, istaknuo je, podignut je kreditni rejting zemlje i znatno poboljšana makroekonomska pozicija Hrvatske.

Iz izbornog programa HDZ-a izdvojio je nastavak suzbijanja inflatornih pritisaka, osiguranja makroekonomske stabilnosti, smanjenja fiskalnih i parafiskalnih nameta.

Povećat ćemo prosječnu mjesečnu plaću na 1600 eura, minimalnu plaću dići s 850 na 1250 eura, podići prosječnu mirovinu na 750 eura te otvoriti novih 150 tisuća radnih mjesta, naglasio je.

Ističući postignuto na području 8. izborne jedinice tijekom protekla dva mandata Vlada, Butković je izdvojio gradnju novih bolnica u Rijeci i Puli, druge cijevi tunela Učka, završetak istarskog ipsilona u cijelosti i ceste D-403, koja je omogućila da riječka luka kapacitetom nadmaši koparsku.

Slijedi gradnja autoceste od Križišća do Žute Lokve i željezničke infrastrukture, prije svega nizinske pruge i drugog kolosijeka kroz Rijeku, naveo je.

Predstavljajući kandidate s liste, ocijenio je da su se dokazali na svojim funkcijama, od gradonačelnika, ravnatelja bolnica do saborskih zastupnika. Oni su jamstvo da će se planirano ostvariti, rekao je.

Oleg Butković predvodi listu HDZ-a i koalicijskih partnera u 8 IJ. Drugi je Anton Kliman, treći Josip Ostrogović, a četvrti Tomislav Klarić.

U ime koalicijskih partnera na predstavljanju u Rijeci se obratio predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Davor Zubović, ujedno jedan od kandidata na listi. Istaknuo je da su se odlučili na koaliciju s HDZ-om jer je suradnja proteklih nekoliko godina donijela dobre rezultate. HDZ obećava možda najniži porast mirovina, ali je to realno, zaključio je Zubović.