online nastava

CARNet: Broj virtulanih učionica porastao za 4,6 posto

10.04.2020 u 14:14

Bionic
Reading

Broj virtulnih učionica u nastavi na daljinu porastao je od 3. ožujka za 4,6 posto i do petka u podne Sustavu za udaljeno učenje putem AAI@EduHr identiteta pristupilo je više od 460 tisuća korisnika u više od 49 tisuća virtualnih učionica i zbornica na platformama Microsoft Teams, G Suite for Education i CARNET loomen

Nastava na daljinu provodi se prema planiranom rasporedu putem interneta i televizijskih programa. Svi sustavi rade stabilno, a sadržaji na Trećem programu HRT-a, Sportskoj televiziji, RTL2 te na YouTubeu izvode se uspješno, izvijestila je u petak Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet.

Kako je istaknuto, u proteklih mjesec dana održano je više od 1,4 milijuna sastanaka putem Microsoft Teams aplikacije.

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., zbog epidemije koronavirusa, u Hrvatskoj je prekinuta redovita, a pokrenuta online nastava. Virtualne učionice prvo su otvorene u Istarskoj županiji, a od srijede, 18. ožujka, virtualna nastava održava se i u ostatku Hrvatske.

U školu na daljinu su uključene i televizije - na Trećem programu HRT-a od 8 sati nastava se održava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a učenici viših razreda osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) te srednjoškolci online nastavne sadržaje mogu pratiti i putem Sportske televizije.

U program nastave na daljinu priključio se i RTL Hrvatska. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om počelo je u ponedjeljak, 23. ožujka, na programu RTL2 emitirati nastavu za srednjoškolce - učenike svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, u vremenu od 8 do 12 sati.