Drama u kuršumliji

Popustila konstrukcija vrtuljka na sajmu u Srbiji, jedno dijete u komi, ozlijeđeno ih 13

08.05.2024 u 14:28

Bionic
Reading

Više je osoba ozlijeđeno u općini Kuršumliji u južnoj Srbiji kada je popustila konstrukcija vrtuljka, prenose srpski mediji

U ranim poslijepodnevnim satima u Kuršumliji se odigrala prava drama jer se na platou kod autobusne stanice otkačio vrtuljak, piše Blic i dodaje da prema neslužbenim informacijama ima mnogo ozlijeđenih osoba. U Kuršumliji se danas održava sajam povodom obilježavanja Markovdana, piše Blic. Ukupno je ozlijeđeno trinaestoro djece, piše Nova.rs, od kojih dvoje teže. Jedno je dijete u komi i prevozi se u 70-ak kilometara udaljeni Niš, nakon što mu je pružena prva pomoć u 30-ak kilometara udaljenom Prokuplju, sedmero djece je zbrinuto u bolnici u Prokuplju, troje u Domu zdravlja u Kuršumliji. Dvoje djece je pušteno na kućnu njegu.

'Danas oko 13.30 sati popustila je konstrukcija na vrtuljku koji je pao i tom prilikom ozlijeđeno je više osoba, uglavnom djece', potvrđeno je Blicu iz policijske uprave u Prokuplju.

Portal Kurir piše da je najmanje pet vozila hitne pomoći dovezlo ozlijeđene u bolnicu u Prokuplju. Također piše da je jedno dijete u kritičnom stanju i da je više puta oživljavano. Piše i da su teže ozlijeđeni brat i sestra iz Kuršumlije, a da djevojčica ima teške ozljede glave i kralježnice.