BEZ PANIKE

EA na aktualne konzole računa 'najranije do 2017. godine'

24.05.2013 u 13:04

Bionic
Reading

Dok je Wii U u potpunoj nemilosti jedne od najvećih izdavačkih kuća na svijetu, EA s dolaskom nove generacije konzola ne misli prestati producirati igre za aktualnu generaciju

Krajem ove godine na tržištu će se pojaviti konzole sljedeće generacije – Xbox One i PlayStation 4, no to ne znači da će konzole aktualne generacije biti prepuštene povijesti. Dapače, u prvih nekoliko godina izdavačke kuće će i dalje najviše zarađivati na vlasnicima Xboxa 360 i PlayStationa 3.

 

EA tako za spomenute konzole namjerava producirati igre sve do 2017. godine iako će se to kroz dvije godine vjerojatno svesti isključivo na produkciju sportskih simulacija koje su inako najprodavanije i tehnički manje zahtjevne igre.

 

O tome se na Stifel 2013 Technology Conferenceu u New Yorku raspričao Blake Jorgensen iz EA koji je spomenuo i nedavno sklopljeni posao s Disneyjem otkupivši prava na izradu igara smještenih u Star Wars setting. On kaže da igra neće biti izravne adaptacije nadolazećih filmova iako ne isključuje mogućnost da će se njihov izlazak poklapati s objavom filmova.