pokvareno slavlje

Inspekcija zatvorila resort za vjenčanja u Zaprešiću zbog zaraze norovirusom

01.09.2023 u 11:16

Bionic
Reading

Državni inspektorat privremeno je zbog zaraze norovirusom zabranio korištenje prostora za održavanje svadbi Corberon u Zaprešiću

'Obzirom na ponavljajuća obolijevanja osoba od norovirusa na predmetnoj lokaciji te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije te mogućim izvorima kontaminacije za koje su dane preporuke, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija dok se analizom od ovlaštenog laboratorija ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije.

Nadalje, sanitarna inspekcija je ograničila uporabu vode dok se u objektu ne osigura ona zdravstveno ispravna te zabranila rad radnicima pravnog subjekta koji nemaju položen tečaj zdravstvenog odgoja', rekli su iz Državnog inspektorata za 24sata, koji su i otkrili cijeli problem.

'U salu smo ušli oko 20 sati, mislio sam da mi je mučno zbog stresa pa sam izašao ispred sale na trak. Počeo sam povraćati. Tresao sam se pa sam otišao u kućicu za mladence i tamo sam se pokrio s tri deke', ispričao je mladoženja Mislav Markoč neugodno iskustvo koje je doživio na svom vjenčanju.

U objavi za javnosti koju sz poslali iz Wedding Resorta Corberon navode da im žao zbog svih neugodnosti koje su imali mladenci i njihovi gosti zbog zaraze norovirusom na nedavno održanim svadbama.

'Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije Državnog inspektorata RH da svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze. Poduzimamo sve radnje kako bi rasvijetlili okolnosti i uzroke dosadašnjih zaraza te surađujemo sa svim nadležnim tijelima kojima smo kontinuiramo na raspolaganju', poručili su.

Dalje su naveli da su u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar i tvrtkom Bio San tijekom ovog tjedna dezinficirali još jednom sve prostore u kojima se svadbe održavaju i u kojima se obavlja priprema hrane te su uzeti dodatni uzorci s različitih površina, a rezultate daljnjih testova očekuju tijekom sljedećeg tjedna.

'U ovome trenutku i pored svih poduzetih mjera nemamo saznanja na koji način je norovirus došao među goste te intenzivno radimo na utvrđivanju činjenica. Svjesni važnosti dana vjenčanja u životu naših klijenata, činimo sve da uvjete za ponovni početak rada zadovoljimo što je prije moguće. Nažalost, do utvrđivanja svih činjenica i otklanjanja eventualnih nedostataka moramo otkazati svadbene svečanosti planirane za ovaj vikend. O daljnjem razvoju događaja pravovremeno ćemo obavijestiti sve koji su planirali svoje svadbene svečanosti u našem resortu. Ovim putem se ispričavamo svim mladencima i njihovim gostima na koje na bilo koji način utječe ovaj razvoj događaja te smo im na raspolaganju kako bismo zajedno pronašli adekvatna rješenja za njihove svadbene svečanosti, naveli su iz Wedding Resorta Corberon