KRIVNJA ZA PODMIĆIVANJE

Izabrano 12 članova porote za suđenje Trumpu u New Yorku

19.04.2024 u 06:37

Bionic
Reading

Odvjetnici na suđenju Donaldu Trumpu u New Yorku izabrali su 12 članova porote koji će odlučiti o njegovoj krivnji za podmićivanje, a uvodne riječi mogle bi biti održane u ponedjeljak, rekao je sudac Juan Merchan

'Izabrali smo porotu. Izaberimo još i njihove zamjene', rekao je sudac Merchan, Kada su novi porotnici prisezali da će procjenjivati krivnju na 'pravedan i nepristran' način, Trump nije odmicao pogled od njih.

Prvi bivši predsjednik Sjedinjenih Država kojemu se sudi na kaznenom sudu, Donald Trump, koji se nada da će se 2025. vratiti u Bijelu kuću, morao je od ponedjeljka biti prisutan na odabiru porote.

Manje od sedam mjeseci prije predsjedničkih izbora u studenom, republikanskom kandidatu sudi se za pokušaj kupovanja šutnje bivše zvijezde porno filmova Sormy Daniels nekoliko dana nakon izbora 2016. na kojima je pobijedio demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton.

Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Više od tri godine nakon odlaska iz Bijele kuće, Trump bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu. To ga ne bi spriječilo da bude predsjednički kandidat na izborima 5. studenoga na kojima se želi osvetiti Joeu Bidenu, no suđenje bi moglo kampanju uvesti u nepoznato.

Bude li oslobođen krivnje, to će biti veliki uspjeh za republikanskog kandidata.